Therese Guovelin blir ny ordförande för WorldSkills Swedens styrelse. Hon har länge varit engagerad i fackliga frågor och blev 2016 vald till vice ordförande på LO. Dessförinnan var hon vice ordförande för organisationen RFSL samt vice ordförande och förbundsordförande för hotell- och restaurangfacket.

– Therese Guovelin har en stor och lång erfarenhet av frågor som rör arbetsmarknad och utbildningsfrågor och vi på WorldSkills Sweden ser fram emot kommande år med Therese som ordförande i vår styrelse, säger Pontus Slättman vd på WorldSkills Sweden.

Therese Guovelin har de senaste åren suttit i WorldSkills Swedens styrelse och blir nu ordförande på tre år.

– Det känns otroligt kul att bli ordförande för WordSkills. Tillsammans ska vi se till att höja statusen, intresset och kvalitéten för svensk yrkesutbildning. Fler unga behöver söka till yrkesprogrammen. De allra flesta är garanterade jobb, säger Therese Guovelin

Vi på WorldSkills Sweden vill även passa på att tacka Tobias Krans för en fantastisk insats under sin tid som ordförande och som nu blir vice ordförande i WorldSkills Swedens stryrelse.

Senast ändrad: 15/01/20