Yrkes-EM i Graz framflyttad på obestämd framtid - Worldskills

Organisationen WorldSkills Europe och värdlandet Österrike har efter noga övervägande beslutat att inte genomföra Yrkes-EM 2020 i januari. Utvecklingen i Europa med ökade smittotal gör att värdlandet inte ser det som möjligt att genomföra tävlingen.

Efter noga övervägande har WorldSkills Europes styrelse tillsammans med Österrike, värdlandet för Yrkes-EM 2020, tagit beslutet att skjuta fram Yrkes-EM på obestämd tid. Efter att ha följt rapporteringen kring olika länders ökade smittspridning av covid-19 så tvingades styrelsen och värdlandet att ta det tråkiga beslutet. Tävlingen har sedan tidigare skjutits upp från september 2020 till januari 2021.

Österrike har tagit smittan på stort allvar och arbetat hårt för att hitta olika lösningar på de problem som smittan kan medföra. Men i takt med att smittan ökar runt om i Europa ser inte Österrike att det är möjligt att genomföra tävlingen. Detta då det inte går att garantera allas säkerhet samtidigt som fler och fler tävlanden och länder valt att inte delta under tävlingarna.

Denna gång får tyvärr inte vårt fantastiska Yrkeslandslag tillfälle att tävla i Yrkes-EM. Men vi vill ändå tacka laget, experter och våra yrkespartners för deras engagemang och framåtanda. Vi kan inte annat än att hoppas att läget snart förbättras och att vi återigen får möjlighet att se vårt fantastiska Yrkeslandslag tävla.

Senast ändrad: 09/10/20