Oscar Eriksson

Träarbetare

Namn: Oscar Eriksson
Född: 1999
Bor: Märsta

Utbildning: Bygg- och Anläggningsprogrammet

Gymnasieskola: Peabskolan i Väsby som sedan blev Väsby Yrkesgymnasium som jag tog studenten på

Arbetsgivare: SH Bygg

Har tävlat: Tävlar samt tävlade som betongarbetare på Yrkes SM i Uppsala 2018, samt WorldSkills Kazan, Ryssland 2019

Hur kommer det sig att du valde ditt yrke? Var det ett självklart val?
Självklarare val kunde de inte bli då jag velat bli snickare/byggnadsarbetare sen jag var i 4 års åldern då jag fick mina första verktyg av pappa. Så de var enbart bygg på gymnasiet som gällde för mig.

Vad är det bästa med det yrke du jobbar med idag?
Det bästa med mitt yrke i mitt tycke är att jag får skapa saker med mina egna händer samt att jag lär mig saker varje dag som jag kommer att ha nytta av framåt i livet. Även de att man får en sån relation med arbetskamraterna när man bygger ihop och sen går ner i boden och snackar om allt mellan himmel och jord. Det är verkligen mitt drömyrke, och jag är glad att jag höll kvar den drömmen om att bli snickare när jag var 4 år, för annars hade jag kanske inte varit här idag.

Vad är ditt bästa tips till en niondeklassare som ska göra sitt gymnasieval?
Mitt bästa tips till en niondeklassare som ska välja gymnasium är nog: ”Välj någonting som du tycker är intressant och roligt så ska du se att du kommer lära dig så sjukt mycket mer. De var så jag gick tillväga, och se vart jag är nu”

Hur blev du en del av yrkeslandslaget?
Jag blev en del utav det fina Yrkeslandslaget genom att min klasskompis fick frågan om att delta i Yrkes SM och ville då ha med mig som sin tävlingspartner och jag var på från första stund och vi deltog. Sedan var vi tydligen duktiga på de som vi gjorde så vi vann SM-Guld och fick den stora äran att få bli en del av Yrkeslandslaget som har blivit som en andra familj.