Emmie Lindblad

Hudterapeut

Namn: Emmie Lindblad
Hemort: Hässleholm
Nuvarande bostadsort: Hässleholm
Utbildning och skola: Jag utbildade mig till hud- och spaterapeut på Gilda skolan i Malmö och tog examen 2018.

Hur kom det sig att du valde det yrkesprogrammet som du gjorde?

Jag har alltid dragits till de mer praktiska och kreativa lektionerna i skolan. Jag valde dock ekonomilinjen på gymnasiet och insåg under den tiden, när jag faktiskt själv besökte en hudterapeut, att detta kan vara ett yrke som passar mig bra. Det är ett yrke som är otroligt varierat och det ger mig en chans att varje dag få arbeta kreativt. Det är även ett arbete som ger så otroligt mycket tillbaka, då jag varje dag får möta nya människor.

Vad är ditt tips till de som funderar över gymnasievalet?

Har du planer på att plugga vidare på högskola efter gymnasiet och vilken linje lämpar sig bäst för att få behörighet till utbildningen du vill gå? Vill du börja jobba direkt efter gymnasiet? Fundera på dessa frågor och ha i åtanke att en yrkesutbildning snabbt leder dig in i arbetslivet! Kom också ihåg att gymnasievalet inte bestämmer din framtid. Det är inte hela världen om du råkar välja fel.

Arbetsplats/Arbetsgivare

Complete Beauty i Malmö.

Vad är det bästa med ditt yrke?

Det bästa med mitt yrke är den glädje jag ser hos mina kunder efter en behandling. En timmes massage kan betyda så otroligt mycket för en persons välmående och det är så häftigt att känna att jag, med mitt jobb, gör skillnad. Jag älskar även att arbeta med händerna och att få utföra moment som kräver mycket noggrannhet, vilket jag får möjlighet till inom hudterapeutyrket.

När trivs du som bäst på jobbet?

Att få komma till en arbetsplats som är förberedd dagen innan, utan maskiner eller apparater som krånglar och med vax som vill samarbeta, då trivs jag som bäst. Jag älskar även när alla mina kollegor är på plats och det blir den där härliga stämningen på salongen, med kunder som lämnar salongen med ett stort leende på läpparna.

Har du tidigare medverkat i yrkestävlingar eller andra tävlingar? Vilka?

Jag medverkade i yrkes-SM 2018 och yrkes-VM i Kazan 2019.

Vad har du gjort för att bli bäst i Sverige på det du gör?

Jag älskar det jag gör och det tror jag har varit en stor motivation. Jag brinner för mitt yrke och lägger ner tid på det, vilket gör att jag kunnat bli en av de bästa.