Jonna Mjörnell

Undersköterska

Från: Upplands Väsby
Arbetsplatsen: Strokeenheten Danderyds Sjukhus
Utbildning/skola: Vård- och omsorgsprogrammet på Consensum Sollentuna
Tidigare tävlingar: Yrkes SM 2018 Regional deltävling 2018
Instagram: @jonnamj

Vad har du gjort för att bli bäst i Sverige på det du gör?

För att bli bäst på något tror jag att man måste brinna för det man gör, känna att det är meningsfullt och ha en vilja att utvecklas. Det krävs även hårt arbete, noggrannhet och en förmåga att ta konstruktiv kritik och lära av andra. Kanske är det därför jag står här idag. Jag har valt ett yrke som ligger mig varmt om hjärtat och mitt brinnande intresse får mig att hela tiden vilja lära mig mer och utvecklas i min yrkesroll.

Vad är det skämmigaste felet man kan göra i ditt yrke?

I mitt yrke finns det inte riktigt utrymme för att göra fel. Däremot skäms jag när jag inte har tid att göra det där lilla extra som jag annars hade velat.

Vilket är ditt favorit arbetsmoment?

Det går inte att sticka under stolen med att mer akuta situationer där man behöver vara snabbtänkt och agera fort ger en liten adrenalin kick. Men det är framförallt dem här stunderna där man ser en patient göra framsteg, bli friskare och klara sånt som personen tidigare inte klarat av, som gör att jag kan från jobbet varje dag och känna att jag faktiskt gjort skillnad på riktigt.

Vilken är din dolda talang?

Jag kan vända pannkakor i luften.

Vad är ditt bästa tips för att bli det man vill bli?

Var nyfiken, arbeta hårt, se utmaningar som en möjlighet att utvecklas, tro på dig själv och glöm inte att ha roligt på vägen!