My Lindqvist

Bagare

Namn: My Lindqvist
Hemort: Borlänge
Nuvarande bostadsort: Stockholm
Utbildning och skola: Restaurang och livsmedel med inriktning bageri/konditori på Hushagsgymnasiet i Borlänge. Tog studenten år 2017. Efter studenten gick jag även Yrkeshögskolan i Kristianstad där jag tog mitt gesällbrev inom bageri/ konditori.

Hur kom det sig att du valde det yrkesprogrammet som du gjorde?

Jag är en kreativ person som gillar att experimentera med smaker samt att se kemin i vad som händer under bakningsprocessen. Bageri/konditori programmet passade mig perfekt eftersom att jag har passion och älskar att baka. Det är ju även ett stort plus att få se när personer uppskattar det man bakat till dom.

Vad är ditt tips till de som funderar över gymnasievalet?

Det finns inga gränser i din kreativitet, tro på dig själv. Så länge du har kul så kan du komma långt med det val du gjort. Ta vara på tiden du får på gymnasiet då det är där du lägger hela grunden inför din yrkeskarriär.

Arbetsplats/Arbetsgivare

Café Pascal

Vad är det bästa med ditt yrke?

Skapandet och den kreativa friheten samt att se människors glädje av bröd. Jag kommer aldrig att sluta utvecklas och man lär sig alltid nya saker. Det är ett otroligt härligt arbete att gå till.

När trivs du som bäst på jobbet?

När mina kollegor och jag är i ett bra flow och allt rullar på i bra takt. När vi provar nya produkter och när man är riktigt nöjd med en produkt.

Har du tidigare medverkat i yrkestävlingar eller andra tävlingar? Vilka?

SM Ungabagare 2018 samt 2019.

Vad har du gjort för att bli bäst i Sverige på det du gör?

Jag har trott på mina idéer, varit kreativ och testat mig fram och provsmakat. Efter varje testbakning antecknar jag alla detaljer för att kunna justera tills jag är helt nöjd.