Noah Karlsson

Servitör

Namn: Noah Karlsson
Hemort: Landskrona
Nuvarande bostadsort: Landskrona
Utbildning och skola: Jag gick på Rönnowska Skola i Helsingborg och där gick jag Restaurang och livsmedelsprogrammet och inriktning Servering. Jag tog studenten 2019.

Hur kom det sig att du valde det yrkesprogrammet som du gjorde?

Jag valde programmet för att jag ville bli kock, det hade jag bestämt mig för tidigt innan jag ens sökte för jag var intresserad av matlagning. Sen när vi fick prova på allt i skolan så fastnade jag för servering i och med jag älskade den sociala biten att prata med nya människor varje dag och själva yrket var som gjort för mig, så därför blev det servering istället för kök.

Vad är ditt tips till de som funderar över gymnasievalet?

Det är svårt att göra ett val om man är osäker som kommer ha stor betydelse för din framtid så kör på din magkänsla för den har oftast rätt. Våga testa och lita på din magkänsla.

Arbetsplats/Arbetsgivare

Arbetslös nu på grund av Corona men senast var Maji I Helsingborg.

Vad är det bästa med ditt yrke?

Att varje dag få träffa nya människor, prata med olika människor från olika delar av Sverige och världen. Att den ena dagen är inte den andre lik. Det händer olika saker hela tiden och du utvecklas ständigt.

När trivs du som bäst på jobbet?

När man har riktigt mycket och göra! Jag älskar stressen och att ha många bollar igång samtidigt. Tiden går mycket snabbare och det blir roligt.

Har du tidigare medverkat i yrkestävlingar eller andra tävlingar? Vilka?

Gymnasie SM i Grythyttan 2019.

Vad har du gjort för att bli bäst i Sverige på det du gör?

Jag har lagt ner tid, kollar mycket på internet/sociala medier där jag följer många duktiga personer runt om i världen som arbetar inom yrket. Sedan har jag en kärlek till yrket, jag brinner verkligen för det jag gör och jag tror att det har hjälpt mig enormt.