Pontus Larsson

Trädgårdsanläggare

Namn: Pontus Larsson
Hemort: Bjärred
Nuvarande bostadsort: Bjärred
Utbildning och skola: Jag gick Naturbruksprogrammet inriktning trädgårdsanläggning på Hvilan Utbildning och tog studenten 2018.

Hur kom det sig att du valde det yrkesprogrammet som du gjorde?

Jag var skoltrött och kände inte för att sitta vid datorn i tre år och plugga så jag gick igenom de olika yrkesprogrammen och fastnade för trädgård. Ett program där man får vara både ute och jobba praktiskt.

Vad är ditt tips till de som funderar över gymnasievalet?

Att helt klart välja ett yrkesprogram, det leder till jobb direkt och det stänger inga dörrar för att läsa vidare senare i livet utan man börjar sitt yrkesliv med att få anställning direkt efter studenten.

Arbetsplats/Arbetsgivare

Larssons Trädgård & Odling

Vad är det bästa med ditt yrke?

Variationen och att kunna anlägga något som finns kvar i många år. Det är dessutom roligt att se de planteringar man gjort växa till sig och blir finare och finare. Men även se hur mycket kunderna uppskattar ens jobb.

När trivs du som bäst på jobbet?

En solig vårdag när man får plantera en väl genomtänkt rabatt eller en härlig vintermorgon med frost på grenarna och man ska ut och beskära, det är höjdpunkterna med yrket.

Har du tidigare medverkat i yrkestävlingar eller andra tävlingar? Vilka?

Yrkes SM 2018

Vad har du gjort för att bli bäst i Sverige på det du gör?

Öva och Öva under skoltiden men det gäller även att vara intresserad av sitt yrke. Att fortsätta läsa och lära sig mer allt eftersom, man kan alltid lära sig något nytt. Har man varit någonstans och fått en fråga som man är osäker på hem och läs på för att fortsätta lära sig så man vet svaret nästa gång.