William Brittsjö

Kock

Från: Göteborg
Nuvarande hemort: Stockholm
Arbetsplats: Lux dag för dag
Utbildning/skola: Ester Mosessons gymnasium, kock. Göteborg
Tidigare tävlingar: Culinary World Cup med Juniorkocklandslaget 2018, Årets unga kock 2018, Olivier Roellinger Contest 2018, Swedish young chef award 2017.
Instagram: @williambrittsj

Vad har du gjort för att bli bäst i Sverige på det du gör?

Man har en bra bit ifrån att vara bäst men det som driver mig framåt är att alltid vilja utvecklas, lära sig allt och bli bättre på sitt yrke varje dag, sen har jag blivit omgiven av många duktiga kockar som man lärt sig otroligt mycket av främst under tiden som commis i Juniorkocklandslaget.

Vad är det skämmigaste felet man kan göra i ditt yrke?

Finns nog inget specifikt men tycker det är pinsamt av vissa restauranger som inte gör allt när man har möjligheten att visa hantverket och visa respekt för råvaran och det man presenterar för gästen.

Vilket är ditt favorit arbetsmoment?

Smaka och hålla rent i köket.

Vilken är din dolda talang?

Är sjukt snabb på att stycka kyckling.

Vad är ditt bästa tips för att bli det man vill bli?

Jag tror det handlar om nyfikenhet och ett driv för det man jobbar med då kan man komma väldigt långt sen är det viktigt att lyssna och ha kul!