Yrkeslandslaget 2017

Klicka på personerna för mer information.

Eric Norman

Eric Norman

Webbdesigner

Från: Västerås

Yrke: Webbdesigner tävlar i Web Design and Development

Arbetsplats: Pingdom

Utbildning/skola: IT-Gymnasiet

Tidigare tävlingar: Yrkes-SM i Malmö 2016 samt Yrkes-EM i Göteborg

Vad har du gjort för att bli bäst i Sverige på det du gör? Jag gillar verkligen det jag gör, jag tycker i princip allt inom programmering är intressant. Så jag tränar nästan varje dag och samlar ny kunskap för att jag tycker det är så kul.

Vad är det skämmigaste felet man kan göra i ditt yrke? Att göra fel i mitt yrke är nästan en del av jobbet, så länge man vet hur man fixar det. Många gånger när man får en uppgift man aldrig sett förut så måste man testa sig fram. Men det finns ju såklart också vissa pinsamma fel som att t ex lyckas göra en oändlig loop eller skapa någon bugg som gör att sidan inte funkar alls.

Vad är ditt bästa tips för att bli det man vill bli? Det är bara att börja, tycker du det verkar intressant så måste man prova för att bli säker. Börja smått och bygg på med kunskap därefter.

Följ mig på Instagram jag heter:

Wilhelm von Heideken

Wilhelm von Heideken

Automationstekniker

Från: Malmköping

Yrke: Automationstekniker tävlar i Mechatronics

Arbetsplats/skola: Elektriker’n AB

Utbildning/skola: Katrineholms tekniska college

Tidigare tävlingar: Yrkes-SM och Yrkes-EM

Vad har du gjort för att bli bäst i Sverige på det du gör? Jag är intresserad av det jag gör och det är nog det som gjort att jag blivit duktig.

Vad är ditt bästa tips för att bli det man vill bli? Bara hålla på med det man gillar.

Följ mig på Instagram jag heter: @wheideken

Adrian Bentland

Adrian Bentland

Automationstekniker

Från: Göteborg

Yrke: Automationstekniker tävlar i Mechatronics

Arbetsplats/skola: Jag jobbar på Göteborgs Tekniska College som projektledare.

Utbildning/skola: Chalmers Civilingenjörsutbildning, Göteborgs Tekniska Gymnasium

Tidigare tävlingar: Yrkes-EM 2016

Vad har du gjort för att bli bäst i Sverige på det du gör? Jag brinner för teknik och att lösa problem. Därför tror jag att jag har blivit så duktig på Automation.

Vad är det skämmigaste felet man kan göra i ditt yrke? Inte leverera i tid, att stå vid en leveranstest och inte ha något att ”testa”.

Vad är ditt bästa tips för att bli det man vill bli? Det viktigaste tror jag är att man inte ska se det som något man ska plugga till eller jobba med, utan något man verkligen vill göra. Tycker man att det är roligt så lär man sig nya saker varje dag för att man är nyfiken och då utvecklas man.

Följ mig på Instagram jag heter: @adrianbentland

Viktor Gustafsson

Viktor Gustafsson

CAD-operatör

Från: Vadstena

Yrke: CAD-operatör

Arbetsplats/skola: Nordic aircraft, Hovsenap

Utbildning/skola: Finsnickeri, Dackeskolan

Tidigare tävlingar: Yrkes-EM 2016

Vad har du gjort för att bli bäst i Sverige på det du gör? Stort intresse och envishet.

Vad är det skämmigaste felet man kan göra i ditt yrke? Rita allt färdigt för att sedan inse, när ritningen är utskriven, att toleranser eller rörelser inte fungerar tillsammans.

Vad är ditt bästa tips för att bli det man vill bli? Aldrig glömma målet och veta att vägen inte alltid är spikrak.

Följ mig på Instagram jag heter: @Sioetre

Johannes Johnsson

Johannes Johnsson

Industrielektriker

Från: Kristianstad

Yrke: Industrielektriker tävlar i Industrial Control

Arbetsplats: PMA AB i Fjälkinge

Utbildning/skola: Jag har studerat vid Österänggymnasiet i Kristianstad i tre år på el/automationsutbildningen. Jag fick jobb direkt efter studenten då jag redan hade tagit hem titeln som ”Svensk mästare”.

Tidigare tävlingar: Yrkes-SM (guld) och Yrkes-EM (guld)

Vad har du gjort för att bli bäst i Sverige på det du gör? Jag lagt ner inprincip all ledig tid åt att träna och plugga in vissa saker inom yrket. Detta har hjälpt mig jättemycket i mitt yrkesliv och på jobbet. Jag har alltid varit intresserad av ny teknik och inom vårt yrke kommer det hela tiden nya tekniker. När jag fick höra att en tidigare tävlande i vår gren från Sverige hade tagit guld i VM blev jag genast intresserad av yrkestävlingar och frågade min lärare vad som krävdes.

Vad är det skämmigaste felet man kan göra i ditt yrke? Det pinsammaste felet som du kan göra som industrielektriker är att hålla på med något under drift på en stor fabrik och så stannar allt, hela linjen bara stannar och ingen vet varför.

Vad är ditt bästa tips för att bli det man vill bli? För att bli det man vill eller uppnå ett mål ska man aldrig sluta kämpa. Sätt upp delmål och ta dig in i mål, strunta inte i det, låt det ta den tid det tar. För varje gång du tar dig igenom så har du blivit lite starkare. Våga göra fel eller fråga om hjälp.

Följ mig på Instagram jag heter: @johannes_johnsson

Gustav Leonhardt

Gustav Leonhardt

Kock

Från: Stockholm

Yrke: Kock tävlar i Cooking

Arbetsplats/skola: Adam/Albin

Utbildning/skola: Stockholms hotell och restaurangskola

Tidigare tävlingar: Gymnasie SM (guld) Nordiska mästerskapet (guld) IKA Olympics (guld) och EuroSkills.

Vad har du gjort för att bli bäst i Sverige på det du gör? alltid valt den vägen som jag tycker är roligast och hela tiden strävat och försökt att prestera över min egna förmåga.

Vad är det skämmigaste felet man kan göra i ditt yrke? lata sig.

Vad är ditt bästa tips för att bli det man vill bli? Glöm inte bort att ha roligt och glöm inte bort att ha en ödmjuk inställning.

Följ mig på Instagram jag heter: @_gleonhardt

 

Olivia Jerneholt

Olivia Jerneholt

Florist

Från: Arkelstorp/Kristianstad

Arbetsplats: Flora Perssons blommor i Sölvesborg

Utbildning/skola: florist på Milnergymnasiet i Kristianstad

Tidigare tävlingar: Yrkes-SM i Malmö 2016

Vad har du gjort för att bli bäst i Sverige på det du gör? Jag är väldigt intresserad, framåt och ambitiös. Om jag inte förstår hur ett arbete är uppbyggt så ber jag om hjälp. Jag är ödmjuk och tar gärna råd och diskuterar fram olika förslag och lösningar kring arbeten för att utvecklas vidare. Jag går gärna på inspirationskurser och där är jag frågvis och frågar t ex hur man löst arbetarna rent tekniskt för att sen själv kunna testa och bygga vidare på idéerna

Vad är det skämmigaste felet man kan göra inom ditt yrke? Det skämmigaste som kan hända i mitt yrke enligt mig är; – det är mycket folk i butiken och det bildas långa köer. Man expedierar en kund och plötsligt när man ska visa kunden t ex buketten, så vet man inte vem av alla man hjälper … har hänt någon gång vid jul … så pinsamt..

Vad är ditt bästa tips för att bli det man vill bli? Om det verkligen är något man vill bli ge inte upp fortsätt kämpa så kommer man lyckas!

Följ mig på Instagram jag heter: @oliiviaaaa

 

Olle Karlsson

Olle Karlsson

Fordonslackerare

Från: Mora men bor i Stockholm

Yrke: Fordonslackerare tävlar i Car Painting

Arbetsplats: Werksta Danderyd

Utbildning/skola: Fordonslackering på lugnet gymnasiet i Falun

Tidigare tävlingar: Yrkes-SM, norska mästerskapet, en träningstävling i Danmark

Vad har du gjort för att bli bäst i Sverige på det du gör? Jag har alltid varit intresserad av bilar och fastnade för just lackering, så valet av gymnsieinriktning var en självklarhet, när jag sen väl började på den utbildningen kände jag bara att dehär var helt rätt. När jag hörde min lärare berätta om worldskills blev jag väldigt inspirerad och började kämpa för själv ta mig dit.

Vad är det skämmigaste felet man kan göra i ditt yrke? Det pinsammaste jag kan komma på just nu är att glömma att applicera härdare i de produkter som kräver det. Det kan bli väldigt jobbigt …

Vad är ditt bästa tips för att bli det man vill bli? Först och främst måste man veta vad man vill bli och det kam vara svårt, men vet man vad man vill bli så är det bara kämpa, lägga ner så mycket tid och energi man kan, för då blir man bra på det.

Följ mig på Instagram jag heter: @Ollleeee

Elias Karlsson

Elias Karlsson

Bilskadetekniker

Från: Åskloster

Yrke: Bilskadetekniker tävlar i Autobody Repair

Arbetsplats: Varbergs Bildepot AB

Utbildning/skola: Viskastrandsgymnasiet

Tidigare tävlingar: Yrkes-SM 2016

Vad har du gjort för att bli bäst i Sverige på det du gör? Jobbat på som vanligt på jobbet bara.

Vad är det skämmigaste felet man kan göra i ditt yrke? Göra nånting fel så kunden behöver komma tillbaka.

Vad är ditt bästa tips för att bli det man vill bli? Bara att jobba på och bli det.

Följ mig på Instagram jag heter: @eliasvalliuskarlsson

Ester Wikström

Ester Wikström

Grafisk designer

Från: Mölndal

Yrke: grafisk designer tävlar i Graphic Design Technology

Arbetsplats/skola: Pluggar tredje året på IT-Design linjen på IT-Gymnasiet! Tar studenten 5:e juni.

Utbildning/skola: IT-Gymnasiet

Tidigare tävlingar: EuroSkills 2016 i Göteborg

Vad har du gjort för att bli bäst i Sverige på det du gör? Jag har dedikerat en majoritet av min fritid åt att fördjupa mitt intresse. Om jag intresserar mig för något så går jag all in och försöker samla på mig all kunskap och information om valde ämnet, och när jag under högstadiet kom i kontakt med grafisk formgivning så var jag helt såld. Det har nog inte gått en hel dag det senaste tre åren då jag inte utökat mina kunskaper om grafisk design.

Vad är det skämmigaste felet man kan göra i ditt yrke? Töja ut en font. Väldigt branchspecifika termer men menar att man helt oproportionellt förstorar en text/font, antingen genom att göra den bredare eller högre. Det pinsamaste man kan göra både som proffs och som nybörjare rent allmänt inom hela den grafiska branshen är att ta någon annans verk utan lov. Man får självklart bli inspirerad och hämta inspiration av någons verk, men om man snor någon annans verk rakt av så förlorar man hela sin karriär.

Vad är ditt bästa tips för att bli det man vill bli? Våga, våga och VÅGA! Som ung yrkesutövare möter man inte bara stentuffkonkurrans men man möter även äldre som ser ner på en p.g.a ens ålder. Våga motbevisa dem, våga tjaffsa emot och våga visa vad du går för. Du kanske inte går för mycket nu, men ju mer plats du vågar ta ju mer plats kommer du få. Försök hitta någon du ser upp till, som gjort den resan du behöver göra för att nå dina mål. Om dom har klarat det så kan du klara det!

Följ mig på Instagram jag heter: @eswiks men man kan även följa min blogg inför VM som heter thedesignaut.se

Joel Lindh

Joel Lindh

CNC-operatör (fräsning)

Från: Södertälje

Yrke: CNC-operatör (fräsning)

Arbetsplats/skola: Scania Södertälje, Dieselverkstaden

Utbildning/skola: Mälardalens Tekniska Gymnasium, Södertälje

Tidigare tävlingar: Ungdoms-SM i CNC-svarvning, Yrkes-SM i CNC-fräsning

Vad har du gjort för att bli bäst i Sverige på det du gör? Jag har alltid haft ett stort intresse för teknik, så jag ser varje träningstillfälle som ett rent nöje, och en möjlighet att få utmana mig själv i det jag brinner för.

Vad är det skämmigaste felet man kan göra i ditt yrke? Att missa en liten parameter när man programmerar, kan sluta med att maskinen skriker då skär-datan blir fel, något som alla inom yrket har gjort någon gång i sin karriär. Klassiskt nyburgarfel som även dom bästa råkar ut för då och då.

Vad är ditt bästa tips för att bli det man vill bli? Att ha ett intresse för teknik är ett stort plus, men som med alla färdigheter är träningen det som ger mest. Erfarenhet är också en stor fördel, då maskiner och program kan skilja sig åt extremt mycket, så är samtliga uppbyggda på samma grund. Kan man en, kan man alla.

Följ mig på Instagram jag heter: @j0v3l

Anton Söderberg

Anton Söderberg

IT-tekniker

Från: Skänninge

Yrke: IT-tekniker tävlar i IT Network Systems Administration

Arbetsplats/skola: Studerar på Dackeskolan, tar studenten den 16 juni och jobbar på DJ Data i Skänninge.

Utbildning/skola: El och Energiprogrammet med inriktning Dator och Kommunikation på Dackeskolan.

Tidigare tävlingar: Yrkes-SM, EuroSkills 2016

Vad har du gjort för att bli bäst i Sverige på det du gör: Tränat mycket på både fritiden och i skolan. Eftersom jag varit intresserad av teknik i hela mitt liv så har mycket utav det jag lärt mig tidigare hjälpt till.

Vad är det skämmigaste felet man kan göra i ditt yrke? Att konfigurera något fel, speciellt på stora företag där saker och ting måste fungera hela tiden.

Vad är ditt bästa tips för att bli det man vill bli? Att jobba hårt och sträva efter det. Att våga fråga om saker man inte vet.

Följ mig på Instagram jag heter: @anton.soder12

Emil Eriksson

Emil Eriksson

Målare

Från: Rättvik

Yrke: Målare tävlar i Painting and Decorating

Arbetsplats: Miljönären

Utbildning/skola: Rättvik St:Mikaelskolan bygg programmet

Tidigare tävlingar: Yrkes-SM 2014 och 2016. Blev 3:a 2014 och 1:a 2016. Yrkes-EM 2016

Vad har du gjort för att bli bäst i Sverige på det du gör? Tränat väldigt mycket och levt i målarbranschen ända sen jag föddes! Då min far och mor är i den branschen och äger en färgbutik. och min far är målare! Sen att jag alltid vill bli bäst och vinna!

Vad är det skämmigaste felet man kan göra i ditt yrke? Att fuska hemma hos kunder och dom ser det! Hade dom inte sett det så hade dom inte hittat det. Och råka hälla ut någon färgburk över nå golv eller vägg!

Vad är ditt bästa tips för att bli det man vill bli? Tips och tips beror ju på vilket mål man har, vill man vinna måste man lägga ner hela sin själ eller har man inget mål så tävlar man utan att träna, då går det som det går.

Följ mig på Instagram jag heter: @emileriksson19

Sebastian Sundberg

Sebastian Sundberg

Undersköterska

Från: Storuman

Yrke: Undersköterska tävlar i Health and Social Care

Arbetsplats/skola: Hemtjänsten Vilhelmina Kommun

Utbildning/skola: Vård och Omsorgs programmet

Tidigare tävlingar: VOCIM, Yrkes-SM va med i SvampRun SM också där jag vann.

Vad har du gjort för att bli bäst i Sverige på det du gör? Till att börja med är jag norrlänning och sedan har jag haft stort intresse för att lära och bli bra på mitt yrke. Bara man tror på sig själv och inte tvekar så kan man komma långt!

Vad är det skämmigaste felet man kan göra i ditt yrke? Att inte ta sitt yrke seriöst på den nivån så att det slutar upp med vanvård eller att patienter tar skada.

Vad är ditt bästa tips för att bli det man vill bli? Jag ville vara en bra och god människa, det kan alla va. Men jag tror om man blir blind av sina drömmar så kan man missa andra viktiga saker här i livet. Testa nya saker och vandra dig mot nya erfarenheter och se vart det för dig. Då kanske du blir något du vill bli.

Följ mig på Instagram jag heter: @s.e.b.b.e

Joakim Carlsson

Joakim Carlsson

Svetsare
Från: Finja
Yrke: Svetsare tävlar i Welding
Arbetsplats: Ekströms & Son, Kristianstad
Utbildning/skola: Ekbackeskolan, Osby
Tidigare tävlingar: Yrkes-SM i Malmö och Yrkes-EM Göteborg.
Vad har du gjort för och bli bäst i Sverige på det du gör? tränat
Vad är det skämmigaste felet man kan göra i ditt yrke? att vara på jobbet och inte jobba
Vad är ditt bästa tips för att bli det man vill bli? Just do it. Lägg ner mycket tid så blir du bra på det också!
Följ mig på Instagram jag heter: @jockeec
Simon Franzén

Simon Franzén

IT-nätverkstekniker

Från: Lidköping

Yrke: Teletekniker

Arbetsplats: Bravida El Lidköping

Utbildning/skola: El & Energiprogrammet på De La Gardiegymnasiet i Lidköping

Tidigare tävlingar: Yrkes-SM och träningstävling i Yrkes-NM (Norskamästerskapet)

Vad har du gjort för att bli bäst i Sverige på det du gör? Vad jag kan tänka mig har varit till stor hjälp för att få den kompetensen och arbetssättet jag har är för att jag har varit nyfiken. Jag har alltid ifrågasatt varför man gör på vissa sätt och hur det fungerar. Mina arbetskompisar har alltid hjälpt till och stöttat om jag har haft frågor eller problem. Man får bara inte vara rädd för att fråga ifall något är oklart.

Vad är det skämmigaste felet man kan göra i ditt yrke? Det skämmigaste felet man kan göra vet jag faktiskt inte. Jag tycker inte att man ska skämmas för att något har gått fel. Alla gör fel. Sen är det klart att det kan bli lite pinsamt om man gjort något som endast kräver grundläggande kunskaper och inte gjort det tillräckligt bra. Slarv helt enkel.

Vad är ditt bästa tips för att bli det man vill bli? Om du verkligen har ambitioner och vill bli något inom ditt yrke eller drömyrke så anser jag att man bara ska satsa och försöka sträva efter det målet tills du når det. Ge det hundra, tusen, hur många som helst försök, ge bara inte upp.

Följ mig på Instagram jag heter: @franzensimon

Björn Landin

Björn Landin

VVS-installatör

Från: Hortlax

Yrke: VVS-installatör tävlar i Plumbing and Heating

Arbetsplats: Rörcentrum

Utbildning/skola: Strömbackaskolan, Piteå

Tidigare tävlingar: Yrkes-SM

Vad har du gjort för att bli bäst i Sverige på det du gör? Arbetat

Vad är det skämmigaste felet man kan göra i ditt yrke? Läckage

Vad är ditt bästa tips för att bli det man vill bli? Var intresserad, å arbetavillig

Följ mig på Instagram jag heter: @bjornlandin

Beatrice Ejdemyr

Beatrice Ejdemyr

Hudterapeut

Från: Bjuv

Yrke: Hudterapeut tävlar i Beauty Therapy

Arbetsplats: Hotel Skansen, Båstad. Hotel Torekov, Torekov

Utbildning/skola: Gilda skolan, Malmö

Tidigare tävlingar: Yrkes-SM 2016 (Guld)

Vad har du gjort för att bli bäst i Sverige på det du gör? Hålla intresse och nyfikenheten på topp angående att lära sig nya saker. Men också att kunna ta konstruktiv kritik för att hela tiden sträva mot det bättre.

Vad är det skämmigaste felet man kan göra i ditt yrke? Läsa av fel hudtyp eller tillstånd och behandla därefter. Skämmigt i och med att det är bland det första man lär sig samt det är grundläggande kunskaper i hudvården.

Vad är ditt bästa tips för att bli det man vill bli? Tro på sig själv!! Sätt ett mål, gör allt för att nå det samtidigt som du tycker allt du gör är roligt och utvecklande för att nå målet.

Följ mig på Instagram jag heter: @bbeatriiceejd

 

Jonathan Rydberg

Jonathan Rydberg

Personbilstekniker

Från: Tyresö

Yrke: Personbilstekniker tävlar i Automobile Technology

Arbetsplats/skola: Personlig servicetekniker Volvo på Bilia Nacka

Utbildning/skola: Fordon och transportprogrammet inriktning personbilsteknik på Tyresö gymnasium. Interna kurser hos Volvo.

Tidigare tävlingar: Yrkes-SM i Malmö 2016, Euroskills i Göteborg 2016.

Vad har du gjort för att bli bäst i Sverige på det du gör? Jag försöker vara så noggrann jag kan. Sen tycker jag om felsökningar, vilket är en stor fördel i tävlingarna.

Vad är det skämmigaste felet man kan göra i ditt yrke? Det skulle nog vara att glömma skruva åt oljepluggen, eller kanske att glöma dra åt hjulen ordentligt.

Vad är ditt bästa tips för att bli det man vill bli? Kör hårt! Gör det du själv vill och satsa fullt ut. Då kan det inte bli fel. Finns viljan finns alltid möjligheterna.

Följ mig på Instagram jag heter: @rrydbergs

Johanna Hanson

Johanna Hanson

Visual Merchandiser
Från: Eskilstuna men bor nu i Södertälje
Yrke: Visual Merchandiser
Arbetsplats: Mio Möbler Haninge
Utbildning/skola: Handels- och Administration på gymnasiet och Butikskommunikatör/ Visual Merchandiser på Yrkeshögskola Handelsakademin
Tidigare tävlingar: Yrkes SM Malmö mars 2016, träningstävling Chelyabinsk Ryssland September 2016, Euro Skills Göteborg december 2016
Vad har du gjort för att bli bäst i Sverige på det du gör? Jag har tagit alla chanser jag fått för att utvecklats i mitt yrke. Jag åkte på utlandspraktik sista året på gymnasiet, jag  la ner väldigt mycket tid på arbetsprovet till yrkeshögskolan, jag har alltid fixat jobb och praktikplatser själv och varit väldigt driven och målinriktad i allt jag gjort. Men det bästa av allt var att jag tackade ja för att göra en uttagningsuppgift till yrkes SM när min nuvarande coach inför yrkes VM ringde. Denna resa genom SM, träningstävlingen i Ryssland och EM och alla lagträffar med yrkeslandslaget har hittills utvecklat mig som person enormt, både privat och i min yrkesroll.
Vad är det skämmigaste felet man kan göra i ditt yrke? Oj, svår fråga! Det måste nog vara att råka kommunicera fel budskap och förvirra både kunder och personal om man hängt upp en skylt på fel ställe eller skrivit fel på en skylt. En annan sak som man lär sig koppla bort är att tex. tappa saker eller göra fel så att man får göra om någonting i ett skyltfönster där många oftast stannar och kollar när man bygger om. Ännu värre om det är ett fönster mot en väl trafikerad gågata.
Vad är ditt bästa tips för att bli det man vill bli? Jag tror att det är viktigt att tro på sig själv, att våga ta risken att prova på en för dig helt okänd sak. För om du inte gör det kan du varken lyckas eller misslyckas. En annan sak du ska ha i bakhuvudet är att föräldrar och släkt oftast har mycket åsikter om vad som är ett bra jobb i framtiden eller vad du borde studera. Men det viktigaste är att det är du som styr och sitter bakom ratten i bilen genom det som kallas livet.
Följ mig på Instagram jag heter: @johannahanson
Sofie Langkjaer

Sofie Langkjaer

Servitris

Från: Furulund

Yrke: Servitris tävlar i Restaurant Service

Arbetsplats: Catering på ”Linnérs Mat”.

Utbildning/skola: Vipan i Lund, restaurang och livsmedel utbildning.

Vad har du gjort för att bli bäst i Sverige på det du gör? Jag har dansat mig igenom motgångarna och svårigheterna med ett leende på läpparna och krigat för att aldrig låta någon vara bättre än mig.

Vad är det skämmigaste felet man kan göra i ditt yrke? Att inte ta för sig och visa vad man kan.

Vad är ditt bästa tips för att bli det man vill bli? Låt dina motgångar bli din styrka och ha roligt!

Följ mig på Instagram jag heter: @sofielangkjaer

Nam Pham

Nam Pham

CNC-operatör (svarvning)

Från: Arbetsplats: Xylem Water Solutions

Yrke: CNC-operatör (svarvning) tävlar i CNC Turning

Utbildning/skola: Industritekniska programmet

Tidigare tävlingar: Ungdoms-SM 2015, Yrke-SM 2016

Vad har du gjort för att bli bäst i Sverige på det du gör? Att alltid vara fokuserad på målet som man har satt upp, träna hårt och alltid ta med sig något från sitt tidigare misstag för att blir bättre.

Vad är det skämmigaste felet man kan göra i ditt yrke? Det finns inga fel som är mer eller mindre skämmig  så länge du åtminstone försöker och lära sig något ifrån det. Men det enda som man kan klassas för ”skämmig fel” är att gör samma fel om och om igen. ”Your best teacher is your last mistake.”

Vad är ditt bästa tips för att bli det man vill bli? Gör alltid ditt bästa, tror på dig själv och alltid har blicken framåt.

Följ mig på Instagram jag heter: @naampham

Robin Stattin

Robin Stattin

Elektriker

Från: Sollefteå

Yrke: Elektriker tävlar i Electrical Installations

Arbetsplats: FEKA Partner AB, Sollefteå

Utbildning/skola: El- och energiprogrammet, Ådalsskolan, Kramfors (2011-2014)

Tidigare tävlingar: Yrkes-SM 2016 (Guld), Yrkes-NM 2016 (Silver)

Vad har du gjort för att bli bäst i Sverige på det du gör? Jag är intresserad, gillar att leka med teknik och gillar mitt jobb, då finns det möjligheter!

Vad är det skämmigaste felet man kan göra i ditt yrke? Alla är olika duktiga men när yrkesstoltheten försvinner är det ta mig tusan skämmigt!

Vad är ditt bästa tips för att bli det man vill bli? Kämpa och satsa stenhårt på det du gillar, inte det någon annan gillar!

Följ mig på Instagram jag heter: @rstattin

Olivia Jonsson

Olivia Jonsson

Frisör

Från: Luleå

Yrke: Frisör tävlar i Hairdressing
Arbetsplats/skola: Annelis Hårdesign i Luleå
Utbildning/skola: Jag gick på Luleå gymnasieskola på frisörprogrammet
Tidigare tävlingar:
Norrland Hair Open
Skol-SM årskurs ett, två och tre
Hair Sweden cup
Frisör-EM
Frisör-NM
Frisör-SM två gånger
Yrkes-SM
Euroskills
Vad har du gjort för att bli bäst i Sverige på det du gör? Det jag har gjort för att bli bäst på det jag gör är att träna, träna och åter tränat. Jag anser att det finns inga genvägar! Nyckeln till framgång är träning och hårt arbete.
Vad är det skämmigaste felet man kan göra i ditt yrke? Det är nog om det skulle bli missförstånd mellan mig och min kund. Att vi tillexempel tänkt olika på hur vi vill att slutresultatet skulle bli. Men det är alltid något som man kan fixa till.
Vad är ditt bästa tips för att bli det man vill bli? Mitt bästa tips är att aldrig ge upp! Kämpa alltid och visa för alla att det är det här du verkligen vill jobba med! Jag har absolut hittat mitt drömyrke och jag känner alltid att det ska bli roligt att gå till jobbet varje dag. För det är det här jag älskar att göra, att vara kreativ varje dag!
Följ mig på instagram jag heter: @jonssono

Julia Göransson

Julia Göransson

Guldsmed/juvelerare

Från: Borghamn

Yrke: Guldsmed/juvelerare tävlar i Jewellery

Arbetsplats: Wissings Guld i Linköping

Utbildning/skola: Dackeskolam Mjölby hantverk guldsmed

Tidigare tävlingar: Yrkes-SM i Malmö 2016.

Vad har du gjort för att bli bäst i Sverige på det du gör? Jag antar att jag valde rätt, gör man något man tycker är kul så blir allt mycket lättare.

Vad är det skämmigaste felet man kan göra i ditt yrke? Det finns nog egentligen inte något på det sättet. Alla gör misstag men då är det bara att göra om och göra rätt.

Vad är ditt bästa tips för att bli det man vill bli? Gör det du tycker är kul och trivs med. Välj enbart efter eget tycke oavsett vad andra säger om det.
Följ mig på Instagram jag heter: @juliiaemily

Linn Eriksson

Linn Eriksson

Bagare

Från: Järfälla

Yrke: Bagare tävlar i Bakery

Arbetsplats: Vallentuna Stenugsbageri

Utbildning/skola: Livsmedelsprogrammet inriktning bageri/konditori på Hushgsgymnasiet (Borlänge), Yrkeshögskolan Kristianstad

Tidigare tävlingar: SM unga bagare

Vad har du gjort för att bli bäst i Sverige på det du gör? Lagt ner mycket tid, tränat hårt och mycket och tagit till mig all hjälp jag fått

Vad är det skämmigaste felet man kan göra i ditt yrke? Det jobbigaste är att få frågor man inte kan svara på, det kan bli pinsamt tycker jag

Vad är ditt bästa tips för att bli det man vill bli? Träna mycket, ta till dig kunskap och var intresserad

Följ mig på Instagram jag heter: @liinneriiksson

Caroline Söderqvist

Caroline Söderqvist

Flygtekniker

Från: Mjölby

Yrke: Flygtekniker tävlar i Aircraft Maintenance

Arbetsplats: Patria Helicopters AB, Linköping

Utbildning/skola: Helikoptertekniker YH-utbildning, Aviation Technical Training, Linköping

Tidigare tävlingar: Yrkes-SM, maj 2016 i Malmö

Vad har du gjort för att bli bäst i Sverige på det du gör? Jobbat hårt och alltid varit hungrig på kunskap. Nyfikenhet, noggrannhet och ett ständigt driv kommer man långt på i flygbranschen.

Vad är det skämmigaste felet man kan göra i ditt yrke? Alla mekaniker och tekniker har en egen uppsättning med verktyg, och alla verktyg är märkta med någon form av identifieringsnummer så det alltid finns spårbarhet och man kan koppla verktyg till person. Varje kväll innan man lämnar arbetsplatsen ska man göra en kontroll av sina verktyg och se så att allt är tillbaks. Men när man jobbat ett tag eller har allmänt bråttom så kan det hända att man slarvar lite med den rutinen, och om någon annan då hittar ett av dina verktyg någonstans där det absolut inte ska vara, innan du själv ens upptäckt att det är borta… Det är bland det skämmigaste man kan göra!

Vad är ditt bästa tips för att bli det man vill bli? Prioritera dig själv och det du själv vill. Strunta i vad andra tycker och tänker om vad du ”borde” göra eller bli. Låt inte andra styra dina framtid. Det är ditt liv, du sitter vid spakarna. Så välj ett mål utifrån vad du själv vill, och kör bara!

Följ mig på Instagram jag heter: @carrosoderqvist

Andreas, Annie & Jonas

Andreas, Annie & Jonas

Lagledare

Andreas Holmberg har representerat Yrkeslandslaget som tävlande elektriker vid Yrkes-VM 2011 och Yrkes-EM 2014. Andreas arbetar på Elarkitektur när han inte är lagledare för Sveriges viktigaste landslag. Lagledare sedan 2017.

 

Annie Widerberg arbetar som projektledare på Svenskt Näringsliv när hon inte är lagledare för Sveriges viktigaste landslag. Anne har varit lagledare sedan 2017.

 

Jonas Ivman arbetar som ombudsman på LO när han inte är lagledare för Sveriges viktigaste landslag. Jonas har varit lagledare sedan 2014.

Share This: