Virtuella arbetsplatsbesök i 360 grader - WorldSkills Sweden

WorldSkills Sweden driver projektet ”Yrkesutbildning ett smart val!” för att synliggöra yrkesutbildningar och verka för ökad kvalitet i svensk yrkesutbildning. En del i projektet är att skapa virtuella studiebesök på arbetsplatser för att ge ungdomar en inblick i hur en arbetsdag kan se ut.

Det är inte alltid lätt för ungdomar att veta vad de ska välja för program i gymnasiet. De är heller inte alltid lätt att få till studiebesök på olika arbetsplatser även om det skulle kunna hjälpa till att ta rätt beslut inför sitt framtida yrkesval. Men föreställ dig då att kunna använda virtuella studiebesök på arbetsplatser för att ge ungdomar en inblick i olika yrken.

WorldSkills Sweden kommer med bidrag från Europeiska Socialfonden spela in 20 filmer i 360 grader på arbetsplatser runt om i landet. Hittills har flera yrken spelats in, bland annat receptionist, kock och servitris. Men många yrken kvarstår.

Tanken är att filmerna ska kunna ses på mässor, skolor men även av privatpersoner. Bäst upplever man filmerna med ett par VR-glasögon men det går också bra med en dator eller mobila enheter.

Tack till våra yrkesambassadörer som medverkat Evelyn, Gustav och Hannah. Tack också till HOBO Hotell och Görvälns slott som låtit oss filma i deras lokaler.

Senast ändrad: 15/01/20