Våra initiativ - Worldskills

Våra initiativ

Här finner du WorldSkills Swedens alla initiativ och projekt.

Yrkes-SM

Genom ett stort och innehållsrikt tävlings- och uppvisningsarrangemang vartannat år tävlar och mäter hundratals av Sveriges mest yrkesskickliga ungdomar sina krafter mot varandra inom ett 50-tal yrken. Under tre intensiva dagar erbjuds skolor och allmänhet att gratis få besöka evenemanget.

Läs mer om Yrkes-SM

Yrkeslandslaget

Sedan 1995 har Yrkeslandslaget representerat Sverige i ett stort antal Yrkes-EM och Yrkes-VM. Yrkeslandslaget är unikt. Alla med helt olika yrkesinriktningar, alla specialister inom sitt område. Alla goda förebilder och viktiga ambassadörer för svensk yrkesutbildning.

Läs mer om Yrkeslandslaget

DinTalang

DinTalang är ett koncept för att nå unga med budskapet att gymnasievalet ska baseras på talang och intresse och att en yrkesutbildning är ett smart val. Kampanjerna förs i olika sociala medier som Instagram, YouTube och Facebook samt medverkar mässor.

Läs mer om DinTalang

YourSkills

YourSkills är en plattform för att öka yrkesutbildningens attraktionskraft bland de som är nya i Sverige. För ett och ett halv år sedan lanserade WorldSkills Sweden kampanjen och plattformen YourSkills på sex olika språk.

Läs mer om YourSkills

Yrkeskampen

Yrkeskampen är en tävling för klasser i årskurs 8 med syftet att synliggöra yrkesutbildningar samt inspirera elever och väcka tankar om framtida utbildnings- och arbetsmöjligheter.

Yrkeskampen
Stolt man som har yrkesväxlat står framför sin lastbil

Yrkesväxling

Yrkesväxlingskampanjen togs fram under pandemin när behovet av omställning blev stort, och har sedan dess varit fortsatt framgångsrikt. Kampanjen fokuserar på att visa de olika karriärvägar som finns för den som vill eller behöver yrkesväxla, med fokus på att välja yrkesutbildningar.

Yrkesväxling

Yrkesutbildningsambassadörer

WorldSkills Sweden har tidigare tävlande i Yrkeslandslaget som yrkesutbildningsambassadörer vid olika evenemang.  Ambassadörskapet ger tidigare tävlande möjlighet att fortsätta engagera sig och vara goda yrkesutbildningsambassadörer för yrkesutbildning och Worldskills Sweden.

Läs mer om våra ambassadörer

Bli yrkeslärare

För att inspirera fler att vilja bli yrkeslärare har WorldSkills Sweden lyft det fantastiska prestationer som görs. Som yrkeslärare för du dina kunskaper och yrkeserfarenheter vidare till en ny generation.

Läs mer om kampanjen "Bli yrkeslärare"

Digital lärarhandledning

Den digitala lärarhandledningen ger information om yrken och utbildning med ett interaktiv verktyg. Här ges konkreta och verklighetsnära förslag på hur du som lärare kan arbeta med att stärka elevernas valkompetens.

Läs mer om vår interaktiva lärarhandledning