Häng med på Yrkesutbildnings­veckan!

Svensk yrkesutbildning förtjänar extra uppmärksamhet, därför initierar WorldSkills Sweden en vecka med fullt fokus på yrkesutbildning.

Under Yrkesutbildningsveckan, som årligen inträffar under vecka 42, satsar och välkomnas flera aktörer för att genomföra olika aktiviteter som ökar intresset och lyfter möjligheterna som ges genom en yrkesutbildning. Utöver branschorganisationer, myndigheter och intressenter så riktar sig veckan till dig som arbetar i grundskolan, på yrkesutbildningar eller som på annat sätt jobbar med yrkesutbildningsfrågor. Här på hemsidan har vi samlat information, inspiration och exempel på hur man kan engagera sig. Ni är alltid välkomna att kontakta oss om ni vill veta mer eller vill ha tips på aktiviteter som passar just er.

Tillsammans kan vi göra skillnad. #yrkesutbildningsveckan #vecka42

Hur går jag tillväga? 

Medverkande aktörer genomför sina aktiviteter på egen plattform eller plats. På det sättet kan varje aktör engagera sig på ett sätt som passar den egna verksamheten bäst. Genom att samla aktiviteterna under en vecka får de styrka av varandra, och tillsammans skapas den kraftsamling för yrkesutbildningen som är så viktigt. Aktiviteterna och satsningar kan utformas olika beroende på förutsättningarna och genomföras under en lektion, under en dag eller under en längre period.

Klicka på länkarna nedan för att få inspiration gällande aktiviteter att genomföra, se information om vad som är bra att tänka på, ladda ner extramaterial med mera.

Vad gör WorldSkills Sweden under vecka 42?

Som initiativtagare till veckan vill WorldSkills Sweden lyfta yrkesutbildningen genom en framtidsspaning i form av ett studiosamtal med representanter från LO, Svenskt Näringsliv, Skolverket och Myndigheten för Yrkeshögskola. Parallellt kommer olika kampanjer att rullas ut på sociala medier – för att få så mycket och så stark spridning som möjligt.

Exempel på kampanjer som kommer synas extra under veckan är dintalang.se | yourskills.se | yrkesväxling.se | yrkessm.se | yrkeskampen.se

Veckan kommer fyllas med inspiration, material och framförallt är förhoppningen att allt fler engagerar sig för att tillsammans lyfta svensk yrkesutbildning till den nivå den förtjänar.

Vill du/ni veta mer eller engagera er inom ramen för Yrkesutbildningsveckan – kontakta pontus.slattman@worldskills.se

Medverkan under Yrkesutbildningsveckan för att sälja eller köpa varor och/eller tjänster är inte tillåtet.