Elias laddar inför Yrkes-VM med träning och coaching - Worldskills

Elias Larsson laddar för fullt inför Yrkes-VM där han kommer att delta i tävlingsyrket ”Hotellreceptionist”. Framgångsreceptet tror han ligger i att finslipa på detaljerna genom träning och coaching med sin expert Eva Lönn.

Elias arbetar på Radisson Blu Hotel i Malmö som hotellreceptionist. Han gick på Gymnasieskolan Vipan i Lund på hotell- och turismprogrammet inriktning hotell.

Vad har du gjort för att bli bäst i Sverige på det du gör? Jobbat och haft kul! Jag tror mina framgångar kommer ifrån att jag har hittat en bransch som passar mig och jag har inte varit rädd att testa och utmana mig själv. Trivs du och har ett roligt jobb tror jag det speglar dina framgångar något enormt! Jag har även haft ett stort stöd ifrån min gymnasieskola och lärare, både under skoltiden men även efter examen.

Vad är det skämmigaste felet man kan göra i ditt yrke? Få en gäst att känna sig obekväm, det är inte roligt det – men det kan hända att man målar in dig själv i ett hörn …

Vilket är ditt favorit arbetsmoment? Gästkontakten och få saker organiserat och strukturerat.

Vad är ditt bästa tips för att bli det man vill bli? Gör det som du vill! Ingen annan ska påverka vad du ska jobba med. Våga testa, och ha kul!

Hur tränar du inför VM? Jag får ju in träningen naturligt i mitt arbete då jag jobbar som receptionist. Men förutom det så är det en hel del inläsning då vi under tävlingen kommer att få tävlingsmoment som utspelar sig på ett fiktivt hotell. Sedan så skapas ett speciellt bokningssystem inför tävlingen som jag behöver lära mig riktigt bra. Förutom det så är det många samtal med min expert där vi diskuterar upplägg på träningen och strategi.

Är det något särskilt moment du är lite extra spänd inför? Nej, inte direkt, jag försöker träna på så många moment som möjligt och har en bra plan för det. Jag är ju tävlingsmänniska och tycker det är roligt att tävla så jag ser fram emot de olika tävlingsmomenten.

Senast ändrad: 15/01/20