Patrik Svensson tar plats i WorldSkills Europes styrelse - Worldskills

I juni valdes Patrik Svensson, tävlingsansvarig på WorldSkills Sweden, in i WorldSkills Europes styrelse. Efter nomineringsarbete och rekommendation från WorldSkills Swedens styrelse var det upp till alla medlemmar (tävlingsländer) från Europa att rösta. Det blev ett samstämmigt ja och Patrik Svensson valdes in i styrelsen.

Patrik innehar i och med detta rollen som vice ordförande för den tekniska kommittén med uppgift att fortsätta utvecklingen av tävlingsverksamheten inom WorldSkills Europe.

– Jag har deltagit i förberedelser av tävlanden sedan 2010 och sedan 2016 har jag själv aktivt deltagit i olika roller kopplat till tävlingarna. Det är otroligt inspirerande att nu ta klivet in i WorldSkills Europe´s styrelse och där ha förtroendet att fortsätta utvecklingen av tävlingsverksamheten i Europa.

Patrik har sedan tidigare varit Competition Executive Manager för EuroSkills i Göteborg 2016 och har efter det varit Teknisk Delegat i samband med flertalet yrkestävlingar.

Senast ändrad: 17/07/20