Yrkesläraren Maria hyllas för sina insatser - WorldSkills Sweden

Yrkesläraren Maria Wahlberg har betytt mycket för många, framförallt sina elever i vård och omsorg på gymnasieskolan Consensum i Sollentuna. Hon hyllades därför nyligen på sin arbetsplats, Consensum i Sollentuna, av WorldSkills Sweden och av sin före detta elev Jonna Mjörnell.

Syftet med initiativet att hylla en yrkeslärare är att hylla Maria Wahlberg, men även att inspirera andra till att bli yrkeslärare och lyfta fram vikten av skickliga yrkeslärare. WorldSkills Sweden frågade den före detta yrkeslandslagsmedlemmen Jonna Mjörnell, om hon ville nominera någon lärare. Svaret kom utan tvekan – Maria Wahlberg.

– Vilken överraskning! Det känns väldigt stort att få det här omnämnandet. Jag hade ingen aning om det här, och att man tänkt just på mig och hyllar mig på det här sättet gör att jag blir varm i hela kroppen. Det är också ett kvitto på att det jag gör är rätt. Jag känner verkligen att jag vill fortsätta inspirera ungdomar och dela med mig av mina erfarenheter till mina elever, säger Maria.

Jonna Mjörnell gick vård- och omsorgsprogrammet på Consensum, och har tävlat inom detta med stora framgångar. Hon vann Yrkes-SM i 2018 och blev bronsmedaljör på Yrkes-VM i Kazan, Ryssland 2019.

– Maria stöttade mig under hela min tävlingstid. Hon följde dessutom med till Ryssland och hejade på mig under Yrkes-VM i Kazan, vilket jag är jättetacksam för. Att en lärare följer med och hejar på en före detta elev visar verkligen vilken människa hon är. För den fantastiska lärare och människa hon är förtjänar hon verkligen den här hyllningen.

Godkänn marketing-cookies för att se denna video.

Pontus Slättman, VD på WorldSkills Sweden, menar att det är lärare som Maria som kan inspirera andra att välja att bli yrkeslärare.
– Yrkeslärare är otroligt viktiga för samhället, kompetensförsörjningen och inte minst eleverna. Vi hoppas att fler yrkesverksamma får upp ögonen för en framtid som yrkeslärare och blir superhjältar så som Maria, vilken god förebild! Det behövs fler som Maria.

Målningen som föreställer Maria Wahlberg är skapad av konstnären Jonas Wilén, och den kommer nu att pryda en av väggarna på gymnasieskolan Consensum i Sollentuna.

Läs mer om våra fantastiska yrkeslärare

Senast ändrad: 10/08/21