Samarbete med Arbetsmarknadskunskap - Worldskills

Under 2021 kommer WorldSkills Sweden samarbeta med initiativet ”Arbetsmarknadskunskap”. Initiativet syftar till att skapa förutsättningar för en stabil och långsiktig kompetensförsörjning genom att möta unga för att prata om arbetsmarknadens behov. WorldSkills Swedens yrkesutbildningsambassadörer kommer vara med för att lyfta fördelarna med en yrkesutbildning och att det är ett smart val.

WSS kommer samarbeta med initiativet ”Arbetsmarknadskunskap” nationellt under hela 2021. WorldSkills Swedens Yrkesutbildningsambassadörer kommer finnas med ute i klassrummen på de lektioner som Arbetsmarknadskunskap håller i.

Ambassadörerna kommer berätta om sina egna erfarenheter av gymnasievalet och sina yrkesval. Men även vad som är bra att tänka på ute i arbetslivet och andra erfarenheter som är bra att ta med sig som ung. Ambassadörerna kommer även berätta om Yrkeslandslaget och yrkestävlingar.

– Att WorldSkills Sweden samarbetar med Arbetsmarknadskunskap känns helt rätt. Genom att våra ambassadörer får berätta om sina egna erfarenheter kring gymnasievalet och de yrken de slutligen valde, kan de inspirera fler unga att välja en yrkesutbildning säger Sara Andersson, ansvarig för samarbetet.

Samarbetet kommer vara digitalt under våren med förhoppning om att det går att genomföra fysiska klassrumsbesök i höst.

Senast ändrad: 24/03/21