Yrkes-SM 2024 går till Region Värmland med Karlstad som värdstad - WorldSkills Sweden

Det står nu klart att Yrkes-SM 2024 kommer att genomföras i Karlstad tillsammans med Region Värmland. Evenemanget kommer att genomföras i Tingvalla isstadion med kringliggande område.

I nära anslutning till Karlstads centrum och med utmärkta förbindelser ligger nybyggda Tingvalla isstadion. Med sina 12 000 kvadratmeter sammanhängande inomhusyta, rejäla utomhusytor och kringliggande fastigheter passar området bra för ett Yrkes-SM.

Pontus Slättman, vd på WorldSkills Sweden ser fram emot samarbetet med Region Värmland och Karlstad kommun.
–  Vi vill gratulera Region Värmland och Karlstad kommun och vi ser fram mot ett gott samarbete med Yrkes-SM 2024. Yrkes-SM är ett sätt att visa unga att en yrkesutbildning är ett smart val. Vi behöver fler yrkesutbildade för att säkra den långsiktiga kompetensförsörjningen till näringslivet.

Yrkes-SM är mycket uppskattat och under Yrkes-SM 2022 i Växjö besökte under tre dagar över 22 400 evenemanget. Yrkes-SM är ett stort och innehållsrikt tävlings- och uppvisningsarrangemang där hundratals av Sveriges mest yrkesskickliga ungdomar får möjlighet att tävla mot varandra och samtidigt visa upp sin yrkesskicklighet för besökarna.

–  Att vi i Värmland får arrangera Yrkes-SM 2024 ger oss ett gyllene tillfälle att på olika sätt lyfta fram yrkesutbildningarnas stora betydelse för invånarna, företagen och Värmland, säger Stina Höök (M), ordförande för regionala utvecklingsnämnden i Region Värmland.

–  Vi ser redan nu över hur vi på bästa sätt kan använda evenemanget som ett riktmärke för Värmlands alla skolor, branscher och arbetsgivare. Målsättningen är att Yrkes-SM Karlstad 2024 kommer utgöra ett avstamp för att Karlstad och Värmland ska erbjuda förstklassiga yrkesutbildningar som matchar arbetsmarknadens behov nu och i framtiden, säger Alexander Torin (M), kommunalråd i Karlstads kommun.

 

Senast ändrad: 03/06/22