Yrkes-VM 2022 inställt - WorldSkills Sweden

WorldSkills internationals tog den 31 maj beslutet att ställa in Yrkes-VM som var planerat att genomföras i Shanghai i oktober 2022.  

På grund av fortsatta restriktioner i Shanghai är det inte möjligt att genomföra de förberedelser som behövs innan Yrkes-VM. WorldSkills Internationals medlemmar tog därför idag det tråkiga beslutet att Yrkes-VM 2022 i Shanghai ställs in.

– Det är otroligt tråkigt, inte minst för våra tävlanden som förberett sig inför det kommande världsmästerskapet i Shanghai säger Patrik Svensson, tävlingsansvarig på WorldSkills Sweden.

Just nu diskuteras olika alternativ, huruvida det trots allt kan gå att genomföra deltävlingar på andra platser under året. För tillfället finns inga planer satta för detta, utan arbete påbörjas nu med att försöka hitta nya lösningar.  Planen är att dessa eventuella lösningar ska presenteras i slutet av juni.

Senast ändrad: 03/06/22