Malin Hammarström, ny lagledare för Yrkeslandslaget - WorldSkills Sweden

Vi kan nu stolt meddela att Malin Hammarström blir en av lagledarna för Yrkeslandslaget. Malin arbetar idag som ombudsman på LO, där hon främst arbetar med frågor rörande organisering och facklig utbildning. 

Malin har en lång erfarenhet som ombudsman inom IF Metall och har också en bakgrund som bagare. Man skulle även kunna säga att hon arbetat med att rädda liv, då hon tidigare i sin karriär tillverkat de gastuber som blåser upp airbagen i händelse av en krock.

— Som tidigare ombudsman så tänker jag ofta på personers yrkesstolthet och skicklighet. Att mina förbundskamrater har tillverkat mycket av det jag ser; lyktstolpar, glasrutor, gatsten, bilar, tyget till sätena i bussen etc. På sätt och vis är det ju just denna yrkesskicklighet som Yrkeslandslaget representerar säger Malin.

På frågan hur en bra lagledare ska vara svarar Malin att viktiga egenskaper är att vara stöttande, peppande och lyhörd, att finnas där för de personer som behöver det. När det kommer till hennes roll som lagledare för Yrkeslandslaget så ser hon det som ett viktigt uppdrag.

— Det är ett ärofyllt och roligt uppdrag. Det ska bli spännande att få ta del av allas kunskap, förväntningar och farhågor. Och att få följa de tävlande på vägen från första lagträffen till färdig tävling, det blir en upplevelse.

Inför kommande Yrkes-EM i Gdansk tror Malin att konkurrensen kommer vara hård.
— Jag tror att det kommer vara väldigt många taggade tävlande från Europa, men det svenska landslaget kommer vara lite mer taggade…och lite bättre.

WorldSkills Sweden önskar Malin välkommen och önskar henne lycka till i rollen som lagledare för Yrkeslandslaget!

Senast ändrad: 06/02/23