Uppladdning inför Yrkes-EM i Gdansk - WorldSkills Sweden

Den 5-9 september äger Yrkes-EM (EuroSkills) rum i Gdansk, Polen. Det är den åttonde gången Yrkes-EM arrangeras och totalt beräknas 600 tävlande från hela Europa medverka. Vårt svenska Yrkeslandslag är självklart med och tävlar i Gdansk.

Yrkes-EM kommer att äga rum mellan 5-9 september 2023 på AMBEREXPO Gdansk. Totalt är det 43 tävlingsyrken som medverkar och man räknar med 600 tävlanden från hela Europa. Det svenska Yrkeslandslaget består av 22 tävlanden som tävlar i 18 olika yrken.
I Polsat Plus Arena Gdansk kommer invigning och prisutdelning äga rum. Intill AMBEREXPO arena kommer det byggas upp ett tävlingsområde med hjälp av tält, där många av de medverkade yrkena kommer ha sina tävlingsytor. Arrangören och värdlandet räknar med ca 100 000 besökare.

För det svenska Yrkeslandslaget pågår förberedelser för fullt. Tillsammans med sina experter planerar nu de tävlande hur träning ska läggas upp på bästa sätt och sedan påbörjas hårdträningen. I maj sker den första fysiska lagträffen där laget får tillfälle att lära känna varandra. Under träffen får laget medieträning, mental träning samt information kring träning och tävling. Dessutom kommer ett antal olika teambuildingsaktiviteter genomföras.

United by skills
Just nu pågår en kampanj i sociala medier där de medverkande länderna får presentera sig och dela med sig av sina tankar inför den kommande tävlingen. Kampanjen som går under parollen ”United by skills” och har till syfte att ge följarna en inblick i förberedelserna inför tävlingen. Följ WorldSkills Europe på Facebook eller på Instagram för att se alla publicerade videos och även kommande videos. Vill du se det svenska bidraget så hittar du det här.

Senast ändrad: 17/08/23