Storfinal för Yrkeskampen 2023 - WorldSkills Sweden

Den 10 maj avgjordes den nationella finalen i Yrkeskampen för åttondeklassare på Helsingborg Arena. De 15 skarpaste klasserna i yrkeskunskap från hela landet var med och tävlade på den storslagna finalen.

Vilken kämparglöd. Vilket teamwork! Klasserna som tävlade i finalen visade på stort engagemang och alla klasser tog sig hela vägen in i mål. Men det var en klass som visade på extra stor skicklighet och var bäst på yrkeskunskap, Fäladsgården 8f, Lund. Stort grattis till er! Det var totalt 15 klasser från hela landet som medverkade på finalen, bland annat från Lund, Skanör-Falsterbo, Idre, Hudiksvall och Norrköping.

Samtidigt som den nationella finalen för Yrkeskampen ägde rum så genomförde Familjen Helsingborg en inspirerande yrkesmässa på Helsingborg Arena. Över 3 000 elever från nordvästra Skåne medverkade på mässan.

Godkänn marketing-cookies för att se denna video.

Efter en spännande och framgångsrik Yrkeskampen säsong är det nu dags att blicka framåt och ge elever runt om i Sverige möjligheten att delta i ännu en omgång av Yrkeskampen. Anmälan är öppen för alla klasser i årskurs 8 runt om i Sverige. Genom att delta i tävlingen får elever möjlighet att utmana sig själva och bygga på sin valkompetens.

Ni anmäler er här Sista anmälningsdag är 4 september, men anmäl er redan nu, detta vill ni inte missa!

Senast ändrad: 14/06/23