Yrkesutbildningsveckan lyfter yrkesutbildning & yrkeslärare
#Yrkesutbildningsveckan är vecka 42 varje år och lyfter yrkesutbildning och yrkeslärare

Yrkesutbildningsveckan lyfter yrkesutbildning och yrkeslärare. Och om du och dina kollegor brinner för yrkesutbildningsfrågor är Yrkesutbildningsveckan något för er! Inspirera andra eldsjälar med att berätta om era insatser och låt er inspireras av hur andra arbetar med yrkesutbildningsfrågor.

Under Yrkesutbildningsveckan skapar alla som deltar en ovärderlig källa av erfarenhet och kunskap om yrkesutbildning samt arbetet med det. Och genom det kunskapsutbytet hjälper vi varandra att inte behöva uppfinna hjulet igen!

Yrkesutbildningsveckan är vecka 42 varje år. Detta innebär att årets Yrkesutbildningsvecka är mellan 14 och 18 oktober 2024.

Skolverket ställer yrkesutbildning i fokus

Skolverket inleder Yrkesutbildningsveckan med en stor digital konferens Fokus Yrkesutbildning, tillsammans med WorldSkills Sweden, den 14 oktober.

Konferensen lyfter frågor som:

  • På vilka sätt kan ett ökat utbud av yrkesutbildningar öka attraktiviteten och hur ska vi navigera bland dem?
  • Vilka kompetenser är viktiga att ha som yrkeslärare, hur får vi fler att utbilda sig och hur kan utbildning och arbetsliv samverka i frågan?

Välj också bland sju olika seminarier och ta del av hur man flyttar klassrummet till arbetsplatser, undervisar med hållbarhetsperspektiv, ser potentialen på IM Yrk och mycket annat.

Mer information och anmälan till Fokus Yrkesutbildning, öppnas i ny flik

Hur uppmärksammar ni yrkesutbildning och yrkeslärare?

Ni kan engagera er i Yrkesutbildningsveckan på otaliga sätt. I och med det har vi genom åren tagit fram tips för att underlätta arbetet med att uppmärksamma yrkesutbildning och yrkesutbildningsfrågor. Tipsen passar också att använda som utgångspunkt för hur ni kommunicerar kring yrkesutbildning och de möjligheter som en yrkesutbildning skapar.

Tips inför Yrkesutbildningsveckan, video, öppnas i ny flik

Material för att lyfta yrkesutbildningsfrågor

Vårt material riktar sig främst till att passa grund- och yrkesskolor. Å andra sidan passar tipsen även bra för branschorganisationer, myndigheter och om ni är andra intressenter men ni kan också behöva anpassa tipsen för att passa er bättre.

Information och material inför Yrkesutbildningsveckan

Där hittar ni också färdiga bilder som ni kan använda i exempelvis sociala medier. Bilderna underlättar för er att visa ert engagemang i yrkesutbildningsfrågor under Yrkesutbildningsveckan.

Senast ändrad: 10/06/24