Snart dags för Yrkes-VM 2024 - WorldSkills Sweden
Gruppbild av Yrkeslandslaget 2024 framför arenan i Lyon eftersom det snart är dags för Yrkes-VM 2024

Nu är det mindre än 100 dagar kvar till Yrkes-VM 2024! Det kanske inte känns som att det snart är dags för Yrkes-VM, men ibland går tre månader fort. Nu laddar Yrkeslandslaget intensiva träningar och genom att ställa upp i olika träningstävlingar.

Många sätt att träna inför Yrkes-VM

Träningstävlingar är ett sätt för de tävlande att både träna upp sin yrkesskicklighet och sina nerver inför Yrkes-VM i Lyon i september. En träningstävling är antingen när en tävlande deltar i en mindre tävling än EM/VM, en ”vänskapsmatch” mellan olika länders yrkeslandslag eller medverkan utan tävlan i en nationell tävling, det vill säga att de ställer upp som en uppvisningsdeltagare.

Tävlingar där medlemmar i Yrkeslandslaget ställt upp som uppvisningsdeltagare är tävlingar som exempelvis National Skills Competition Denmark och Yrkes-SM 2024. Många av årets träningstävlingar har varit runt om i Europa. Till exempel, Norwegian championship for Tourism, Taitaja 2024 competition (Finland) och UK Friendly competition hairdressing.

Deltagare ur Yrkeslandslaget när de tävlar som målare flygtekniker och frisör i olika träningstävlingar

Kort om Yrkeslandslaget

Yrkeslandslaget tävlar mot världseliten i många olika yrken. Laget 2024 består av 25 yrkesskickliga ungdomar som tränar och arbetar hårt inför Yrkes-VM. De flesta i Yrkeslandslaget tävlar individuellt inom sitt yrke, men i yrkena automationstekniker, trädgårdsanläggare och IT-tekniker tävlar de i par.

Passa på att följa Yrkeslandslagets resa nu när det snart är dags för Yrkes-VM 2024 i Lyon, Frankrike.

MER OM YRKESLANDSLAGET

Senast tävlade Yrkeslandslaget i Gdansk på Yrkes-EM 2023 med stor framgång och vann en guld-, en silver- och två bronsmedaljer samt fyra Medallion for Excellence. I Yrkeslandslaget 2024 är det 5 av de som tävlade i Gdansk som representerar Sverige igen.

Hur vill du visa att du stöttar Yrkeslandslaget?

Med Yrkeslandslagets supporterprodukter visar du att du stöttar Yrkeslandslaget när de tävlar i Yrkes-VM 2024.  Du ser vad det finns för supporterprodukter och beställningsinformation i Yrkeslandslagets supportershop.

Yrkeslandslagets supportershop, öppnas i ny flik

Observera att ingen eventuell vinst av försäljningen går till Yrkeslandslaget eller WorldSkills Sweden.

Senast ändrad: 18/06/24