Skoltävlingar lyfter skills och samarbeten - Worldskills
  • Skola
  • Yrkestävlingar
  • Yrkesutbildning

Skoltävlingar lyfter skills och samarbeten

Genom att tillsammans med branscherna arrangera skoltävlingar engagerar vi unga och visar på yrkesutbildningens möjligheter och styrkor. WorldSkills Swedens ESF-projekt ”Yrkesutbildning- ett smart val” har redan 15 inplanerade skoltävlingar under 2019 och fler kommer det att bli!

Skoltävling ”Framtidens Servitris och Servitör” på Rönnowska skolan i Helsingborg

Tillsammans med branscher och lokala aktörer planeras skoltävlingar runt om i landet in under året. Just nu är 15 tävlingar inbokade men planen är att 30 stycken ska genomföras under året.

Inför en yrkestävling behöver den tävlande både övning och träning vilket utvecklar det individuella kunnandet och bidrar också positivt till yrkesutbildningens image och kvalitet. Yrkestävlingarna stärker också samarbetet mellan företagen och skolorna så att de utexaminerade elevernas färdigheter motsvarar behoven som finns hos företagen.

Inför och under tävlingarna samarbetar många parter som skolor, företag och bransch och bidrar i och med det gemensamt till den positiva förändringen.

Anja Olin Pape är projektledare för projektet ”Yrkesutbildning- ett smart val”.

— Det är roligt att så många är intresserade av att arrangera skoltävlingar. Vi har goda samarbeten med både arbetsgivarorganisationer så som branscher lokalt. Men jag vill också lyfta dessa fantastiska och passionerade yrkeslärare runt om i landet, utan dem hade detta inte varit möjligt.

Senast ändrad: 15/01/20