Nygamla talanger till WorldSkills Sweden - WorldSkills Sweden

Björn Nilsson och Elias Larsson är två nya tillskott till teamet på WorldSkills Sweden. Båda har de stor erfarenhet av yrkesutbildning och medverkat på yrkestävlingar både nationellt och internationellt.

I mitten av augusti började Björn Nilsson och Elias Larsson att arbeta på WorldSkills Sweden. Björn har arbetat som yrkeslärare i 19 år och har en stor erfarenhet av yrkesutbildning och skola. Han har dessutom varit djupt involverad i tävlingsyrket ”Måleri” och medverkat som expert under ett flertal yrkestävlingar både nationellt och internationellt. Björn kommer att verka som projektledare med ansvar för bland annat initiativet Yrkeskampen och för gymnasiemässor.
– Det känns jättespännande och roligt att få bidra med min kunskap och erfarenhet kring yrkesutbildning och skola. Att få fler unga att välja en yrkesutbildning är viktigt och en förutsättning för en hållbar framtid säger Björn.

Elias har yrkestävling i blodet och har tidigare tävlat nationellt men även internationellt på Yrkes-EM och Yrkes-VM i Kazan där han tog brons i tävlingsyrket ”Hotellreceptionist”. Elias har också varit Yrkesutbildningsambassadör de senaste åren och har stor erfarenhet av att medverka på skolmässor och andra event. Elias kommer arbeta 50% för WSS med ansvar för WorldSkills Swedens yrkesutbildningsambassadörer.
– Det känns roligt och ärofullt att få fortsätta arbeta med WorldSkills Sweden för att höja attraktionskraft och status för yrkesutbildning säger Elias.

Vi önskar Björn och Elias välkomna!

Senast ändrad: 26/08/21