Mer än 11 500 elever med på årets Yrkeskamp - Worldskills

När den nationella anmälan till Yrkeskampen 2022 stängde den 5 september hade 470 klasser anmält sitt deltagande. Det innebär att över 11 500 elever kommer att tävla i årets Yrkeskamp.

Nu har alla anmälda klasser möjlighet att kvala in sig till final genom Yrkeskampens webbtävling som är öppen vecka 37-39. De 9 klasser med bäst resultat ifrån webbtävlingen kvalificerar sig direkt till den nationella finalen i Helsingborg den 10 maj 2023.

Tre fysiska regionsfinaler kommer också att arrangeras i Östergötland, Skåne och Gävleborg under 42 och 43. De bästa två klasserna från de olika regionsfinalerna kommer erbjudas plast i den nationella finalen. Totalt kommer 15 klasser att få tävla på den nationella finalen.

Yrkeskampen är en tävling för klasser i årskurs 8 med syftet att synliggöra yrkesutbildningar samt inspirera elever och väcka tankar om framtida utbildnings- och arbetsmöjligheter. Tävlingen är inriktad på yrkesrelaterade frågor och fysiska ”prova på”- uppgifter med utgångspunkt i de gymnasiala yrkesutbildningar som erbjuds i Sverige. Tänk ”Vi i femman” – fast om yrken och yrkesval!

Läs mer om Yrkeskampen.

Senast ändrad: 21/09/22