Succén fortsätter- Yrkeskampen 2023 - Worldskills

Under året har 12 000 elever varit med i Yrkeskampen och tävlat i webbtävlingen eller på någon av de fysiska regionala tävlingarna. I maj 2023 sker den stora nationella finalen i Helsingborg den 10 maj då 15 klasser från hela landet är med och tävlar.

Intresset för Yrkeskampen har varit stort och under 2022 har sammanlagt 12 000 elever från hela landet med och tävlat via webbtävlingen eller på någon av de tre fysiska regionsfinaler i Östergötland, Skåne och Gävleborg.

Den 10 maj sker den stora nationella finalen i Helsingborg i samarbete med Helsingborgs stad. På finalen får 15 klasser från Funäsdalen i norr till Skanör-Falsterbo i söder vara med och tävla om att bli bästa årskurs 8 i yrkeskunskap och vinna 10 000 kronor.

Under 2023 är målsättningen att arrangera minst 6 regionfinaler tillsammans med regionerna runt om i landet. De tävlingar som sker under 2023 är för att kvalificera klasser till den nationella finalen som sker under Yrkes-SM 2024 i Karlstad.

Yrkeskampen är en tävling för klasser i årskurs 8 med syftet att synliggöra yrkesutbildningar samt inspirera elever och väcka tankar om framtida utbildnings- och arbetsmöjligheter. Tävlingen är inriktad på yrkesrelaterade frågor och fysiska ”prova på”- uppgifter med utgångspunkt i de gymnasiala yrkesutbildningar som erbjuds i Sverige. Tänk ”Vi i femman” – fast om yrken och yrkesval!

Läs mer om Yrkeskampen

Senast ändrad: 15/12/22