Regionsfinaler runt om i landet - WorldSkills Sweden

Initiativet Yrkeskampen går som tåget med hela sex inplanerade regionsfinaler under 2023. Dessutom kommer nationella finalen för 2023 äga rum i samarbete med Helsingborgs stad i maj.

Det är tydligt att konceptet Yrkeskampen går hem i skolorna. Det är lätt att förstå varför, eleverna får på ett roligt och inspirerande sätt lära sig mer om yrken och yrkesutbildning  samt att skolorna dessutom kan öka elevernas valkompetens då materialet har koppling till läroplanen.

Under 2023 kommer regionsfinaler i Yrkeskampen äga rum Kronoberg, Skåne, Stockholm, Värmland, Västmanland och Östergötland. De regionsfinaler som sker under 2023 är för att kvalificera klasser till den nationella finalen som sker under Yrkes-SM 2024 i Karlstad.

Dessutom kommer den nationella finalen för Yrkeskampen 2023 äga rum den 10 maj i Helsingborg i samarbete med Helsingborgs stad. På finalen får 15 klasser från Funäsdalen i norr till Skanör-Falsterbo i söder vara med och tävla om att bli bästa årskurs 8 i yrkeskunskap och vinna 10 000 kronor.

— Det är verkligen roligt att intresset är så stort för att arrangera Yrkeskampen. Vi på WorldSkills Sweden tror verkligen att detta kan öka intresset för yrken med en grund i yrkesprogrammen. Den energi, glädje och kämpaglöd jag får se i regionerna när de genomför de praktiska tävlingsmomenten i Yrkeskampen är verkligen roligt säger Björn Nilsson, projektledare för Yrkeskampen.

Läs mer om Yrkeskampen

Senast ändrad: 17/03/23