Yrkesutbildningsambassadör David Andersson - WorldSkills Sweden

David Andersson

Grävmaskinist

Namn: David Andersson

Utbildning: Bygg- och anläggningsprogrammet

Yrke: Grävmaskinist

Har tävlat: Yrkes-SM 2018 i Uppsala och Yrkes-VM 2019 Trädgårdsanläggning

Varför valde du ditt yrke?
Att bli grävmaskinist har alltid varit en barndomsdröm för mig. Min farbror var grävmaskinist och som liten älskade att få följa med honom på jobbet, Maskinerna och att få forma och bygga utemiljön omkring oss fascinerade mig då och driver mig än idag.

Att få vara med och bygga upp bostadsområden, vägar och parker kändes som en spännande vardag med mycket skapande och stor variation och det är ett val jag inte ångrar.

Varför vill du vara yrkesutbildningsambassadör?
Min tid i Yrkeslandslaget ligger mig varmt om hjärtat och är något som jag ser med stor glädje och stolthet på. Att få tävla i sitt yrke och uppleva tävlingsbubblan tillsammans med alla i landslaget är något som har utvecklat mig och som jag aldrig kommer glömma.

Som ambassadör hoppas jag kunna förmedla vilket fantastisk resa det är att tävla i sitt yrke men framförallt hoppas jag kunna hjälpa andra hitta sina drömyrken och passioner i livet.

Hur blev du en del av Yrkeslandslaget?
I slutet på gymnasiet deltog i en uttagningstävling för yrkes-SM och lyckades placera mig i topp vilket gjorde att jag och min medtävlande Fredrik fick tävla på SM som vi lyckades vinna. Det gav oss en plats i Yrkeslandslaget och möjligheten att tävla på VM.