Caroline europeisk representant för WorldSkills Champions Trust. - WorldSkills Sweden
Caroline Söderqvist, flygtekniker

Caroline Söderqvist har valts ut som ny europeisk representant för WorldSkills Champions Trust.

Caroline har blivit utvald att ingå i WorldSkills Champions Trust (WSCT); en internationell grupp bestående av nio unga mästare från hela världen med syfte att representera och arbeta för att lyfta sina respektive yrken utöver själva tävlingarna. Ett prestigefyllt uppdrag som erbjuds ett fåtal.

– Detta är riktigt roligt och jag är övertygad om att Caroline kommer bidra positivt i utvecklingen av WSCT. Dessutom är Caroline en fantastisk ambassadör för WorldSkills Sweden och svensk yrkesutbildning, säger Patrik Svensson, tävlingsansvarig för WorldSkills Sweden.

Caroline Söderqvist, flygtekniker
Caroline Söderqvist, flygtekniker

Caroline, hur kommer det sig att du blev flygtekniker?

–  Jag drömde om att bli stridspilot och flyga JAS. Och då tänkte jag att det var ett bra första steg att lära sig skruva på flygplan och helikoptrar. Sedan visade det sig att jag har fallenhet för det här jobbet. Det handlar mycket om noggrannhet och struktur.

Och vad har du gjort för att bli Sveriges bästa unga flygtekniker?

–  Jobbat hårt och alltid varit hungrig på kunskap. Nyfikenhet, noggrannhet och ett ständigt driv kommer man långt på i flygbranschen. Caroline Söderqvist blev svensk mästare 2016 och ingick i Yrkeslandslaget 2017. Caroline tävlar i yrkesgrenen flygteknik (Aircraft Maintenance).

Till sist Caroline, vad är ditt bästa tips för att bli det man vill bli?

– Prioritera dig själv och det du själv vill. Strunta i vad andra tycker och tänker om vad du ”borde” göra eller bli. Låt inte andra styra din framtid. Det är ditt liv, du sitter vid spakarna. Så välj ett mål utifrån vad du själv vill och kör bara!

Godkänn marketing-cookies för att se denna video.

Namn: Caroline Söderqvist
Från: Mjölby
Yrke: Flygtekniker som tävlat i Aircraft Maintenance
Arbetsplats: Patria Helicopters AB, Linköping
Utbildning/skola: Helikoptertekniker YH-utbildning, Aviation Technical Training, Linköping

Följ Caroline på Instagram: @carrosoderqvist

Senast ändrad: 15/01/20

Relaterade länkar