Snart är det dags för den "Europeiska veckan för yrkesutbildning" - Worldskills
Pontus Slättman

Tillsammans kan vi lyfta det arbete vi gör för att uppmärksamma yrkesutbildningens fördelar. Den 14-18 oktober är det den ”Europeiska veckan för yrkesutbildning” som arrangeras av EU-kommissionen och omfattar hundratals evenemang runt om i Europa. Sist det begav sig nådde kampanjen över 34 miljoner människor på sociala medier.

Ändamålet med den ”Europeiska veckan för yrkesutbildning” (VET-week) är att lyfta fram fördelarna med att välja en yrkesutbildning för personer i alla åldrar. Pontus Slättman, vd för World Skills Sweden har utsetts till svensk ambassadör för initiativet som går under parollen ”Discover your Talent!”. Som ambassadör har Pontus i uppdrag att visa att en yrkesutbildning är ett smart val som leder till högkvalificerade jobb och ökad anställningsbarhet.

Förra året genomfördes 1850 evenemang i 45 länder under den europeiska veckan för yrkeskompetenser, och 2019 förväntas ett ännu större deltagande. Sist det begav sig nådde kampanjen totalt över 34 miljoner människor på sociala medier.

Hjälp oss gärna att sprida veckan i era egna kanaler under hashtaggarna: #DiscoverYourTalent & #EUVocationalSkills

Senast ändrad: 16/01/20