Yrkeslärare hedras med över tre meter hög bronsstaty - Worldskills

Yrkesläraren Kimmo Martin har betytt mycket för många. Därför överraskades han med en över tre meter hög staty. Bakom initiativet står WorldSkills Sweden och den före detta eleven Anton Hasenstrauch. Syftet var att hylla Kimmo Martin men även att inspirera andra att vilja bli yrkeslärare.

Godkänn marketing-cookies för att se denna video.

Kimmo Martin är yrkeslärare inom VVS och svetsning. Han är en av många yrkeslärare i Sverige som varje dag för sina yrkeskunskaper vidare till nästa generation. WorldSkills Sweden vill med statyn visa på hur viktiga yrkeslärare är.

– Det behövs fler duktiga yrkeslärare som delar med sig av sin yrkeskunskap. Genom att hedra Kimmo med en staty vill vi visa på vilket avtryck man som yrkeslärare kan göra, både för enskilda personer och för hela samhället i stort, säger Pontus Slättman, vd på WorldSkills.

Kimmo Martins före detta elev Anton Hasenstrauch har idag ett jobb han älskar och är bra på. Dessutom tävlade han med stor framgång i årets upplaga av yrkes-VM som gick av stapeln i Ryssland. Mycket av hans framgångar vill han tacka Kimmo för.

– Kimmo väckte min nyfikenhet och mitt intresse. Han la ner så mycket tid och engagemang på mig. Att hylla honom med en staty känns helt rätt. För mig är Kimmo en superhjälte och jag hoppas detta initiativ visar hur viktiga yrkeslärarna är och kanske kan vi få fler att vilja bli yrkeslärare.

Senast ändrad: 21/01/20

Relaterade länkar