Årets viktigaste gala- Yrkesutbildningsgalan 2019 - Worldskills

Den 28 november var det dags för yrkesutbildningsgalan 2019. En sammankomst för yrkesutbildningens intressenter som ville vara med och lyfta yrkesutbildningens attraktionskraft, status och kvalité. Kvällen konferencier var Arga Snickaren Anders Öfvergård som hade äran att introducera bland annat Yrkeslandslaget, utbildningsminister Anna Ekström, LOs representant och tillika ordförande för WSS Therese Guovelin samt VD för Svenskt Näringsliv Jan-Olof Jacke.

Yrkeslandslaget fantastiska prestationer under Yrkes-VM hyllades och gästerna hade turen att få höra Yrkeslandslagets egen hejaramsa live. Årets yrkeslärare utsågs där Sandra Peterson och Andreas Markstedt blev årets yrkeslärare. De stolta och överraskade vinnarna tog emot utmärkelsen till jubelrop från galagästerna.

Vi fick också tillfälle att uppmärksamma några av eldsjälarna bakom våra internationella yrkestävlingar. Per Svensson, Anders Lantz och Jan Börstell tilldelanes ”Certificate of Merit” för det arbete de gjort att lyfta Yrkestävlingarna både nationell och internationellt.

Yrkesutbildningsgalan är viktig för att visa på det fantastiska jobb som görs för kompetensförsörjningen med bas i yrkesutbildningarna. Det arbetas på flera fronter för att höja attraktionskraften och statusen för yrkesutbildning och yrkeslärare, skolledare, och olika organisationer är en otrolig viktig del av detta. Det är också viktigt att få träffa intressenter med samma mål och engagemang. Och inte minst för att fira vårt fantastiska Yrkeslandslag och våra experter, de är sanna förebilder säger Pontus Slättman, vd på WorldSkills Sweden.

Senast ändrad: 16/01/20