Årets yrkeslärare 2019 - WorldSkills Sweden

Sandra Petersson, yrkeslärare på Fordons- och Transportprogrammet (Linköping) och Andreas Markstedt, yrkeslärare på Bygg- och Anläggningsprogrammet (Piteå) blev Årets Yrkeslärare i Sverige 2019.

Under årets Yrkesutbildningsgala utsågs Sandra Peterson och Andreas Markstedt till Årets Yrkeslärare. De stolta och överraskade vinnarna tog emot utmärkelsen till jubelrop från galagästerna. Det var två märkbart rörda lärare som gick upp på scenen för att ta emot priset.

– Detta är ju helt fantastiskt. Det finns så många fantastiska yrkeslärare i landet som jobbar hårt för att ge den bästa utbildningen de kan till sina elever. Vi yrkeslärare är viktiga säger Andreas Markstedt.

– Det känns jätteroligt att mitt arbete blir uppmärksammat. Jag brinner verkligen för att utbilda våra framtida yrkesförare säger Sandra Peterson.

Genom att utse Årets Yrkeslärare vill WorldSkills Sweden lyfta de duktiga yrkeslärare vi har i Sverige och sprida goda exempel på de fina insatser som yrkeslärare gör landet runt.

– Årets Yrkeslärare är ett pris för att uppmärksamma duktiga yrkeslärare, just för att de spelar en väldigt viktig roll i samhället. De säkerställer att yrkesutbildningarna presterar och levererar på hög nivå och är attraktiva för eleverna, vilket är väsentligt för Sveriges framtid, säger Pontus Slättman, vd på WorldSkills Sweden.

Motivering

Sandra och Andreas har både uppfyllt de kriterier för utmärkelsen Årets Yrkeslärare. De har dessutom överträffat dessa kriterier på olika sätt med ett utmärkande stort engagemang och samverkan med branschen. De har visat god kreativitet och outtröttligt arbetar för elevers, utbildningens och branschens bästa när det kommer till yrkesutbildning i världsklass.

  • lyckats entusiasmera elever till lärande och kunskapssökande
  • Har en uthållig och god relation till arbetsgivare och förmåga att möta dessas krav på kvalitet
  • Har lärarbehörighet
  • Samarbetar på ett naturligt sätt med övriga kollegor inom exempelvis gymnasiegemensamma ämnen.

 

Senast ändrad: 16/01/20