Utan er står Sverige still – Tack! - Worldskills

Pandemin Covid-19 har drabbat hela världen på sätt vi aldrig hade kunnat föreställa oss för bara ett par månader sedan. Krisen har lett till stora omställningar.

Social distansering, karantän och förbud mot folkmassor är något som passar bättre i Hollywoodfilmer än i vår trygga vardag här i Sverige.

Det finns otroligt många yrkesgrupper som varje dag kliver upp på morgonen och går till jobbet, precis som vanligt. En stor del av denna grupp är personer som en gång i tiden tog beslutet att yrkesutbilda sig. Det är undersköterskor, det är elektriker, det är it-tekniker, det är frisörer, det är djurskötare, det är busschaufförer, det är grävmaskinister, det är kockar, det är förskolelärare och många fler.

Till er vill jag rikta mitt allra varmaste tack. Det är ni som har jobben som Sverige inte klarar sig utan. Det är ni som driver verksamheterna, utan vilka vårt land står still. När ni lämnar hemmets trygga vrå under dessa otrygga tider, applåderar vi andra er.

När ni valde att yrkesutbilda er, så valde ni också att jobba med något som har en stor nytta för andra. Det har vi alltid vetat. Det är samhällsviktiga funktioner, och nu ser alla det tydligare än någonsin förut.

Tillsammans visar ni upp det bästa från era yrkesgrupper. Förhoppningsvis inspirerar det alla de unga som velar inför framtiden. Ni är framtiden, och ni är också den trygga grund vi vilar på idag.

Tack till er.

Varma hälsningar,
Pontus Slättman, vd WorldSkills Sweden

Senast ändrad: 07/10/20