Filminspelning med våra ambassadörer - WorldSkills Sweden

Under tre dagar spelades filmer in med våra yrkesutbildningsambassadörer och under hösten kommer filmerna spridas till unga i färd med att välja en yrkesutbildning. Genom filmerna får vi på ett personligt sätt ta del av ambassadörernas vardag och får samtidigt information om olika yrken.

Under tre inspelningsdagar i Malmö och Västerås fick 11 av våra yrkesambassadörer berätta om sitt yrke och liv. Filmerna ska ge en personlig bild av ambassadörerna och information kring hur en arbetsdag kan se ut. I filmerna diskuteras även förebilder under skoltiden och i arbetslivet samt exempel på verktyg de inte kan klara sig utan. Tanken är att ungdomar som ser filmerna ska få kunskap om olika yrken, samtidigt som det ska bli lätt för dem att identifiera sig med ambassadörerna.

Filmerna kommer vara klara i slutet av sommaren och kommer då spridas i sociala medier till ungdomar med fokus på niondeklassare som ska göra sitt gymnasieval.

Det är ett flertal yrken som lyfts i filmerna, grävmaskinist, undersköterska, kock, hotellreceptionist, Visual Merchandiser, fordonslackerare, målare, servitris, industrielektriker och träarbetare.

Utöver filminspelningar så jobbar våra yrkesutbildningsambassadörer med ett flertal projekt. Under hösten finns flera mässor och skolbesök planerade. Även WorldSkills Swedens samarbetspartners planerar att utföra delar av sina planerade event digitalt och där finns också möjlighet för ambassadörerna att medverka.

Läs mer om våra Yrkesutbildningsambassadörer

Senast ändrad: 07/10/20