Över 4000 elever anmälda till Yrkes-SM 2022 i Växjö! - WorldSkills Sweden

Bokningen till Yrkes-SM i Växjö har öppnat och under bara tre dagar har över 4000 elever anmälts. Yrkes-SM äger rum mellan den 10-12 maj där Sveriges yrkesskickligaste ungdomar kommer att göra upp om SM-titeln inom ett femtiotal yrken.

Förutom att kolla in tävlingarna kan besökarna testa olika yrken genom spännande prova på-aktiviteter. Evenemanget kommer ge eleverna inspiration och information inför kommande studie- och yrkesval.

Yrkes-SM består av ett stort och innehållsrikt tävlings- och uppvisningsarrangemang för olika yrken och yrkesmoment som eleverna kan stöta på när de kommer ut i arbetslivet. Exempel på yrken som medverkar i Växjö är målare, hästskötare, industrielektriker, webbutvecklare, florist, bagare, svetsare, maskinförare, konditor, webbutvecklare och flygmekaniker. Under Yrkes-SM tas de bästa av de bästa ut till Yrkeslandslaget, så det är mycket som står på spel för de tävlande ungdomarna. Klicka här för att läsa mer om Yrkes-SM.

Välkommen till Sveriges jobbigaste evenemang!

Senast ändrad: 15/12/21