Sofia Larsen blir ny ordförande för WorldSkills Sweden - WorldSkills Sweden
Pontus Slättman och Therese Guovelin samt Sofia Larsen som håller upp en Yrkeslandslagströja

Sofia Larsen, vd för Svensk Handel blir ny ordförande för WorldSkills Sweden. Sofia Larsen som har stor erfarenhet från både näringslivet och politiken har tidigare arbetat som chef på Örebro universitet och dessförinnan som riksdagsledamot för Centerpartiet.

Den 17 maj beslutades det att Sofia Larsen, vd på Svensk Handel, blir ny ordförande för WorldSkills Sweden på Svenskt Näringslivs mandat. Hon kommer närmast från rollen som chef för samverkan och kommunikation på Örebro universitet. Dessförinnan har hon bland annat varit riksdagsledamot för Centerpartiet, ordförande för riksdagens utbildningsutskott samt segmentschef inom friskolekoncernen Academedia där hon ansvarade för grundskoledelen.

Sofia Larsen har också erfarenhet från flera styrelseuppdrag. Där hon bland annat har varit styrelseledamot i Academedia, Entreprenörskapsforum och i flera olika medlemsorganisationer.

– Jag är mycket glad över förtroende att få leda WorldSkills Sweden och ser fram emot ett gott samarbete i styrelsen. Yrkesutbildningen är på flera sätt avgörande för kompetensförsörjningen för både privat- och offentliga sektor, säger Sofia Larsen.

Ordförandeposten för WorldSkills Swedens styrelse roteras vart tredje år mellan Svenskt Näringsliv och LO. Vi tackar Therese Guovelin för en fantastisk insats de tre senaste åren och välkomnar hennes fortsatta medverkan i styrelsen som vice ordförande.

 

Senast ändrad: 20/05/22