Yrkesläraren Mikael hyllas för sitt arbete - WorldSkills Sweden

Mikael Jansson gick nyligen till jobbet och trodde det skulle bli en helt vanlig tisdag på arbetsplatsen Mälardalens Tekniska Gymnasium. Istället hade hans före detta elev, och numera kollegan, Kristoffer Seger ordnat en stor överraskning och hyllning på skolan. Dagen avslutades på en racingbana med ett av Mikaels stora intressen – köra sportbilar.

Yrkeslärarna som inspirerar nästa generations yrkesverksamma är vitala för kompetensförsörjningen och för att visa ungdomar vägen in i olika yrken. WorldSkills Sweden vill lyfta dessa lärare, och gav i år före detta landslagsmedlemmen Kristoffer Seger möjligheten att hylla en lärare som betytt mycket för honom. Han valde Mikael Jansson från Mälardalens Tekniska Gymnasium.
– Han har en omättnad av perfektion och vill alltid göra allt för sina elever. Det känner man som elev och man märker det som kollega. Han är väldigt duktig på att fånga upp sina elever och han representerar det fina med att vara en yrkeslärare, säger Kristoffer Seger.

Godkänn marketing-cookies för att se denna video.

Med på plats var också WorldSkills Swedens vd Pontus Slättman, för att tacka Mikael för hans gärningar som yrkeslärare.
– Yrkeslärare som Mikael är otroligt viktiga för att få fler ungdomar att intressera sig för yrkesutbildningar. Det är också lärarna som ser till att eleverna är redo för arbetsmarknaden, och därmed ser till att matchningen på arbetsmarknaden fungerar.

Mikael blev rejält överraskad av hyllningen, där han möttes av ett stort antal elever, kollegor och hans fru som var med och hurrade. Banderoll med texten ”Tack Mikael, Du är en fantastisk yrkeslärare” hölls uppe av flera elever, applåderna ljöd högt och konfetti seglade i luften. Efter att chocken hade lagt sig kunde glädjen krypa sig fram hos Mikael.
– Jag blev chockad först. Men nu när jag har smält det lite så är det ju trevligt att någon har valt mig. Det ska bli kul att få köra lite bil nu, säger Mikael Jansson.

Läs mer om våra fantastiska yrkeslärare

Senast ändrad: 24/01/23