Tips inför Yrkesutbildningsveckan - Worldskills

Yrkesutbildningsveckan ger skolor, näringsliv och yrkesutbildningens intressenter möjlighet att lyfta och synliggöra yrkesutbildningar inför framtida utbildningsval. Nu finns det material att använda till egna aktiviteter under veckan och video som ger tips och inspiration.

Syftet med initiativet Yrkesutbildningsveckan som årligen äger rum under vecka 42, är att sprida kunskap, öka intresset och lyfta fram yrkesutbildningarna samt att aktivera elever och andra inför framtida utbildningsval. Alla som vill medverka genomför sina aktiviteter på egen plattform eller plats. På det sättet kan varje aktör engagera sig på ett sätt som passar den egna verksamheten bäst. Läs mer om Yrkesutbildningsveckan.

För er i skolvärlden finns det material och information som är fritt att använda. Ni hittar det under rubriken ”För skola” i toppmenyn. För att göra det enkelt för er har vi också samlat information och material att använda för grundskola och yrkesskola just kopplat till Yrkesutbildningsveckan.
FÖR GRUNDSKOLA
FÖR YRKESSKOLA

För att ge inspiration och visa på tidigare exempel så har vi även tagit fram en video som ger tips och förslag på hur skola, SYV eller lärare kan engagera sig och ta vara på initiativet Yrkesutbildningsveckan. I videon ges exempel på vad andra skolor i landet gjort för aktiviteter och insatser under Yrkesutbildningsveckan 2022 samt material som WorldSkills Sweden tagit fram och som är fritt att använda.

Läs mer om Yrkesutbildningsveckan

Godkänn marketing-cookies för att se denna video.

Senast ändrad: 14/06/23