I april blir det jobbigt på Yrkes-SM!
Tävlande visar hur jobbigt det kan vara på Yrkes-SM

Yrkes-SM 2024 bjuder på tre dagar fyllda av yrkestävlingar och skoj! 23–25 april kommer cirka 200 hoppfulla ungdomar tävla om ett SM-guld i sitt yrke.

Vad är Yrkes-SM?

Yrkes-SM är ett svenskt mästerskap där ungdomar visar upp sin yrkesskicklighet genom att tävla i det. 2024 kommer nästan 200 ungdomar tävla. Vinnarna av Yrkes-SM koras till svenska mästare i sitt yrke. Kampen om guld kommer att vara jämn eftersom alla tävlande är fantastiska representanter av sitt yrke med tanke på sin kompetens och yrkesstolthet.

Mer information om Yrkes-SM 2024

Alla yrken som tävlar är olika och därför kommer varje yrkestävling att se olika ut. Vissa yrken är mer visuella – de som tävlar bygger, målar, skapar och konstruerar. Andra yrken är mer tekniska – de tävlande felsöker, programmerar och löser problem.

Något för alla

Under Yrkes-SM kommer ni att få tre ”jobbiga” dagar av tävlingar, yrken att prova och massor av skratt! Många yrken ger också besökarna möjlighet att prova på liknande yrkesmoment som de tävlande utför. På Yrkes-SM kommer representanter från 67 st yrken att vara på plats.

Yrken du kan se på Yrkes-SM 2024, öppnas i ny flik

Vi ses på Yrkes-SM 2024!

Senast ändrad: 19/03/24