12 000 elever var med i Yrkeskampen - Worldskills

Under året har ett intensivt arbete pågått med att informera skolor om Yrkeskampen. Under våren skickades inbjudan ut till klasslärare, mentorer och studie- och yrkesvägledare runt om i landet. Intresset var stort och sammanlagt anmälde sig 479 klasser till tävlingen, vilket innebär nästan 12 000 elever!

Under hösten hade de anmälda klasserna möjlighet att kvala in sig till final genom en webbtävling. De 13 klasser med bäst resultat ifrån webbtävlingen kvalificerade sig direkt till finalen. Två fysiska regionsfinaler arrangerades också i Göteborg och Stockholm med praktiska moment där bästa klassen gick till final. Den vinnande klassen i respektive region, tillsammans med de 13 bästa klasserna från webbtävlingen får äran att tävla på finalen som äger rum på Yrkes-SM i Växjö.

I konceptet Yrkeskampen ingår även en handledning med prova-på uppgifter för skolor som själva vill arrangera ett eget Yrkeskampen. Materialet består av praktiska uppgifter och utmaningar som är yrkesrelaterade och kopplade till de tolv gymnasiala yrkesprogrammen”.

Läs mer om Yrkeskampen

Godkänn marketing-cookies för att se denna video.

Senast ändrad: 14/12/21