Yrkeskampen final - WorldSkills Sweden

479 klasser med nästan 12 000 elever runt om i Sverige har deltagit i årets upplaga av Yrkeskampen och nu börjar det äntligen dra ihop sig till final. Den 11 maj, under Yrkes-SM kommer finalen i Yrkeskampen äga rum.

Finalen består av fem spännande tävlingsmoment med inspiration från gymnasieskolans 12 yrkesprogram. Den 11 maj kommer dagen börja med fem olika tävlingsmoment som kommer genomföras av tre lag i varje heat. De tre snabbaste tiderna från de fem olika heaten går till final. Finalen kommer att ske efter lunch. Konferencier för Yrkeskampens hela finaldag är Beppe Singer, känd från TV och före detta rektor.

– Det ska bli riktigt roligt att se eleverna tävla under finalen. Jag vill också passa på att rikta ett stort tack till alla klasser/skolor som deltagit och hoppas vi ses till hösten igen då vi starar upp 2023 års Yrkeskamp säger Björn Nilsson, projektledare för Yrkeskampen!

Under hösten 2021 har de anmälda klasserna haft möjlighet att kvala in sig till final genom en webbtävling. De 13 klasser med bäst resultat ifrån webbtävlingen kvalificerade sig direkt till finalen. Två fysiska regionsfinaler arrangerades också i Göteborg och Stockholm med praktiska moment där bästa klassen gick till final.

Läs mer om Yrkeskampen

Senast ändrad: 23/03/22